Win een van de vijf duotickets voor de derby!

Vrijdag 22 juni ontvangen de buren uit Molenbeek onze jongens voor een vriendschappelijke wedstrijd. Wil jij er ook bij zijn? RWDM geeft vijf duotickets weg voor de Brusselse derby. Jij kan er een winnen door deel te nemen aan onze quiz via deze link.

De laatste keer dat beide Brusselse traditieclubs elkaar in de ogen keken in een officiële wedstrijd was tijdens het seizoen 2001-02. Op de 29e speeldag ging Anderlecht, toen derde in de ranking achter KRC Genk en Club Brugge, op bezoek in het Edmond Machtensstadion. Er verschenen verschillende bekende gezichten aan de aftrap.

RWDM-trainer Emilio Ferrera had in zijn basiselftal plaats voor Mike Origi, vader van Rode Duivel Divock, en de van Anderlecht overgekomen Ivica Jarakovic. Ook Marius Mitu, die in 2005 via Lierse SK bij RSCA zou belanden, maakte de negentig minuten vol.

Bij Paars-Wit stond Olivier Deschacht in de verdediging, samen met Bertrand Crasson en Glen De Boeck. In de 53e minuut, bij een 2-1-stand, mocht Marc Hendrikx invallen voor Oli. Vier minuten later scoorde Alin Stoica zijn tweede van de avond. En Hendrikx, de gouden wissel van coach Aimé Anthuenis, maakte in de 72e minuut zelfs de winning goal (video): 2-3!