Zuurste nederlaag van het seizoen in Clasico

Dat voetbal niet altijd de eerlijkste sport is, werd deze namiddag bewezen in het Astridpark. Paars-Wit botste er op een dodelijk efficiënt Standard, dat zo over RSCA naar de tweede plaats springt.

De middag was erg veelbelovend begonnen, met een vurig onthaal van het jarige Mauves Army voor de paars-witte spelersbus. Ook de wedstrijd zelf kende een goed begin, maar Saief, Morioka en Teodorczyk kregen het vizier niet scherpgesteld. Een loepzuivere strafschop na een beuk van Selahi op Morioka bleef onbestraft, scheidsrechter Vertenten zag er geen graten in.

Een dominant RSCA vergat zichzelf te belonen met doelpunten en kreeg in de tweede helft het deksel op de neus. Een razendsnelle counter van Edmilson zette de Luikenaars op 0-1, Renaud Emond verdubbelde nauwelijks enkele minuten later. Een bedrijvige Markovic probeerde de bakens te verzetten, de ingevallen Pieter Gerkens liet de Anderlechtse hoop oplaaien door na geharrewar voor doel via het been van Lukasz Teodorczyk raak te schieten. De Luikse verdediging kraakte onder de paars-witte aanvalsdruk, maar in minuut 78 werd bewezen dat voetbal een wrede sport in. Carcela en Edmilson straften op de counter een inschattingsfout van Najar af. Een zware opdoffer voor RSCA, dat Standard zo over zich heen ziet springen in het klassement.

RSCA: Matz Sels, Josué Sá, Leander Dendoncker, Olivier Deschacht, Andy Najar (83' Alexis Saelemaekers), Kenny Saief (46' Pieter Gerkens), Sven Kums, Adrien Trebel, Ryota Morioka, Lazar Markovic (76' Massimo Bruno), Lukasz Teodorczyk.

Doelpunten: 48' Edmilson (0-1), 51' Emond (0-2), 62' Gerkens (1-2), 78' Edmilson (1-3).