Eerste doelpunt van Markovic volstaat niet voor puntenwinst

Paars-Wit ging vanavond onderuit op het veld van KRC Genk. Na een boeiende partij moest RSCA net als op Standard het onderspit delven met 2-1-cijfers. Coach Hein Vanhaezebrouck voerde één wijziging toe in vergelijking met de Clasico van woensdag: Lazar Markovic raakte opnieuw fit en verving Ryota Morioka in de basis.

De partij was nog maar net op gang gefloten of Paars-Wit moest al achtervolgen. Nastic reageerde sneller op een scheidsrechterbal dan de Anderlechtse verdediging, Matz Sels twijfelde dan weer net iets te lang op de voorzet van de Serviër. Dieumerci Ndongala zette zo na nog geen twee minuten voetballen de 1-0 op het bord. Na twintig minuten spelen vond Adrien Trebel Lazar Markovic met een gelukje, de huurling van Liverpool schoot de gelijkmaker onhoudbaar voorbij doelman Vukovic. Rond het half uur moest Sels twee keer ingrijpen op pogingen van Malinovskyi, de supporters kregen op die manier een leuke pot voetbal voorgeschoteld in de eerste helft.

Vroeg in de tweede helft werd Trossard net goed genoeg gehinderd door Saelemaekers om te kunnen profiteren van een voorzet van Ndongala. Enkele minuten later slikte Lukasz Teodorczyk een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor het duel tegen Sporting Charleroi. Net voor het uur klommen de Genkenaars opnieuw op voorsprong na een knappe collectieve aanval. Pozuelo loodste Karelis voorbij de rug van de verdediging, Leandro Trossard schoot de aflegger van de Griek tegen de netten. Sven Kums moest geblesseerd naar de kant en zag vanop de bank hoe scheidsrechter Dierick twintig minuten voor tijd naar de stip wees nadat Dendoncker en Colley met elkaar in botsing kwamen in de zestien. Na overleg met de videoref werd de beslissing echter herroepen. Even later kon Teodorczyk bijna profiteren van een afgeweken voorzet van Sá, maar Vukovic gooide zich er nog net voor. Ook invallers Francis Amuzu en vooral Massimo Bruno kwamen nog dicht bij een Anderlechtse gelijkmaker, maar Paars-Wit kende geen geluk in de afwerking. Zo blijven de troepen van coach Hein Vanhaezebrouck na de knappe thuiszege tegen Club Brugge achter met een 0 op 6 na twee lastige uitwedstrijden.

RSCA: Matz Sels, Alexis Saelemaekers (67' Massimo Bruno), Josué Sá, Leander Dendoncker, Ivan Obradovic, Kenneth Saief, Sven Kums (66' Ryota Morioka), Lazar Markovic (80' Francis Amuzu), Pieter Gerkens & Lukasz Teodorczyk.

Goals: 2' Dieumerci Ndongala (1-0), 20' Lazar Markovic (1-1), 59' Leandro Trossard (2-1).

KRC Genk 2-1 #RSCA @ FULL TIME ⚽️ #GNKAND #COYM #5finalstogo