RSCA Retro: Spektakelmatch op Genk (2012)

Neutrale voetbalfans hopen wellicht dat de wedstrijd tussen KRC Genk en Paars-Wit even spectaculair wordt als in december 2012, toen het 2-4 werd.

Zondag 23 december werden de toeschouwers in Genk getrakteerd op zes doelpunten. Paars-Wit ging de rust in met een 0-2-voorsprong nadat Guillaume Gillet en Tom De Sutter voor de doelpunten zorgden. In de tweede helft keerden Kalidou Koulibaly en Glynor Plet de situatie om, waardoor het een kwartier voor tijd plots weer gelijk stond.

Tom De Sutter schoot vijf minuten voor tijd de rebound op een schot van Kanu tegen de netten en leek zo de zege binnen te halen, maar scheidsrechter Johan Verbist wees in de blessuretijd nog naar de stip na een overtreding van Behrang Safari. Jelle Vossen slaagde er echter niet in om de 3-3 voorbij Silvio Proto te krijgen, aan de overkant kon ex-Genkenaar Oleksandr Yakovenko de trekker overhalen door de 2-4-eindstand op het bord te zetten.