Paars-Wit na boeiende partij onderuit op Sclessin

Paars-Wit keerde vanavond met lege handen terug uit Luik nadat het met 2-1 verloor van Standard op de vierde speeldag van Play-Off I. Nochtans versierde het genoeg doelkansen om meer te scoren.

Coach Hein Vanhaezebrouck moest één wissel doorvoeren in zijn basiself ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Club Brugge: Lazar Markovic raakte niet fit en werd vervangen door Ryota Morioka. Standard kwam het best uit de startblokken in deze Clasico, maar het was Morioka die de eerste grote kans van de wedstrijd kon versieren. De Japanner wist een goeie doorsteekpas van Trebel echter net niet af te werken. Meteen daarna kreeg Paars-Wit het deksel op de neus aan de overkant: Matz Sels twijfelde op lage voorzet van Edmilson, Renaud Emond tikte de openingstreffer tegen de netten. Paars-Wit probeerde te reageren via Morioka, maar het was Sven Kums die na 39 minuten plots het dichtst bij de gelijkmaker was. Het schot van de middenvelder ging tegen de paal. Op de hoekschop die daarop volgde was het wel raak, het schot van Adrien Trebel ging via een Luikse verdediger in doel. Een boeiende eerste helft eindigde op die manier op 1-1.

Al vroeg in de tweede helft moest Sels zich onderscheiden op een poging van Marin, aan de overkant verraste Obradovic Ochoa bijna met een zwabberbal. Op het uur klommen de Luikenaars voor een tweede keer op voorsprong toen Mehdi Carcela uitpakte met een gekruist schot van net buiten de zestien. Paars-Wit reageerde via een hoekschop van Kums, Dendoncker zag zijn kopbal op de vuisten van Ochoa eindigen. Coach Hein Vanhaezebrouck gooide met Alexandru Chipciu en Massimo Bruno twee nieuwe troeven op tafel terwijl ook Silvère Ganvoula inmiddels tussen de lijnen stond. Die laatste miste tien minuten voor tijd een uitgelezen kans op de gelijkmaker na een geweldige slalom van Kenny Saief, maar de Congolees mikte nog pal op Ochoa. Drie minuten later kwam Chipciu een teen te kort om een voorzet van Bruno af te werken, in de blessuretijd kon ook Ganvoula een voorzet van Sá niet binnen het kader knikken. Op die manier liet Paars-Wit de kansen op de gelijkmaker liggen en ziet het Standard tot op drie punten naderen in de rangschikking. Zaterdagavond volgt een verplaatsing naar KRC Genk.

RSCA: Matz Sels, Alexis Saelemaekers (69' Alexandru Chipciu), Josué Sá, Leander Dendoncker, Ivan Obradovic, Kenneth Saief, Sven Kums, Ryota Morioka (77' Massimo Bruno), Pieter Gerkens & Lukasz Teodorczyk (61' Silvère Ganvoula).

Goals: 10' Renaud Emond (1-0), 40' Adrien Trebel (1-1) & 60' Mehdi Carcela (2-1).