Paars-Wit klopt leider in kolkend Astridpark

De titelstrijd is nog lang niet gedaan na een 1-0-thuisoverwinning tegen Club Brugge op de derde speeldag van Play-Off I, met dank aan een wervelend Constant Vanden Stockstadion. Lukasz Teodorczyk zorgde met het hoofd voor drie gouden punten tegen de leider, waardoor Paars-Wit nu op drie punten van de Bruggelingen nadert in de rangschikking.

Coach Hein Vanhaezebrouck kon Adrien Trebel recupereren na zijn twee speeldagen schorsing, de Fransman nam zijn plek opnieuw in op het middenveld. Uros Spajic raakte niet speelklaar voor de topper, Josué Sá verving hem aan de aftrap. De bezoekers zorgden voor het eerste grote gevaar via Diaby, die zijn schot uit elkaar zag spatten tegen de kruising. Buiten die waarschuwing was het echter vooral Paars-Wit dat het heft in handen nam, Pieter Gerkens nam Gabulov onder vuur, op de daaropvolgende hoekschop mikte Sá zijn kopbal op de Russische doelman. Ook Lukasz Teodorczyk en Lazar Markovic trokken regelmatig richting doel, opnieuw moest Gabulov de meubels redden. Na een aangename eerste helft die vooral paars-wit gekleurd werd, stond de 0-0-score nog steeds op het bord bij de rust.

Vroeg in de tweede helft liet Lukasz Teodorczyk de decibels nog wat meer de hoogte in gaan in een kolkend Astridpark. De Pool knikte een goed aangesneden vrije trap van Adrien Trebel tegen de netten voor de 1-0. Het publiek ging er nog eens vol achter staan en zag hoe de jonge Alexis Saelemaekers ook nog een knappe rush opzette maar hard gestuit werd door Denswil. Aan de overkant zorgde een Brugse hoekschop even voor een heet standje voor doel, maar Sels redde voor Diaby kon scoren. Een kwartier voor tijd kon de pas ingevallen Silvère Ganvoula met zijn eerste baltoets bijna de voorsprong verdubbelen, maar de Congolees schoot de pas van Gerkens pal op de doelman. In minuut 82 leek Diaby voor een koude douche te gaan zorgen door Sels te ronden en de gelijkmaker binnen te leggen, maar scheidsrechter Vertenten keurde het doelpunt op aangeven van de videoref terecht af voor buitenspel. Blauw-Zwart probeerde nog een slotoffensief te lanceren, maar Paars-Wit kraakte niet en sloeg er zo in om de lange ongeslagen thuisreeks tegen de West-Vlamingen met minstens één duel te verlengen. Voor RSCA volgen de komende week cruciale verplaatsingen naar Standard (woensdag 18 april) en KRC Genk (zaterdag 21 april).

RSCA: Matz Sels, Alexis Saelemaekers (79' Abdoul Karim Danté), Leander Dendoncker, Josué Sá, Ivan Obradovic, Sven Kums, Adrien Trebel, Pieter Gerkens, Kenny Saief, Lazar Markovic (64' Ryota Morioka), Lukasz Teodorczyk (74' Silvère Ganvoula).

Doelpunt: 52' Teodorczyk (1-0).