Beloften plaatsen zich voor halve finale in de Beker

Gisteren, donderdagavond, boekten de U21 van RSC Anderlecht een overtuigende 0-5-zege op het veld van Sporting Charleroi in het kader van de kwartfinale van de Beker van België. Die kwartfinale werd over één wedstrijd afgewerkt, waardoor de paars-witte beloften een verdiende plaats in de halve finale veroverden. De loting daarvan vindt binnenkort plaats.

Ook zonder topschutter Mohammed Dauda kwam Paars-Wit sterk voor de dag in het Stade de la Neuville van Royal Olympic Club de Charleroi. In de vijfde minuut wist Milan Corryn de score al te openen voor de bezoekers. Net voor het halfuur verdubbelde Nelson Azevedo Janelas de voorsprong vanop de stip. Aan de rust stond er dan ook een logische 0-2-tussenstand op het bord.

In de tweede helft zorgde Nelson Azevedo Janelas met zijn tweede treffer van de avond ervoor dat Paars-Wit helemaal op rozen zat, ook al werd verdediger Hannes Delcroix enkele minuten later vroegtijdig naar de douches gestuurd met twee gele kaarten. Een kwartier voor tijd pikte ook Antoine Bernier nog zijn doelpuntje mee, Olivier Dhauholou zette in de slotfase de knappe teamprestatie nog eens in de verf door de 0-5 tegen de netten te schieten.