Uitgeleende spelers: Vancamp en Trezeguet blijven beslissend

Elke week sommen we de prestaties van onze uitgeleende spelers op. Afgelopen weekend bevestigden Trezeguet (Kasimpasa) en Vancamp (Roda JC) hun goede vorm van de laatste weken. Kiese Thelin (Waasland-Beveren) miste dan weer een strafschop.

Trezeguet bezorgde Kasimpasa een punt tegen Malatyaspor. De thuisploeg opende de score al na vier minuten, maar de Egyptische flankspeler trok de stand drie minuten later al opnieuw gelijk. Het bleef bij die 1-1, waardoor Kasimpasa elfde blijft in de Turkse Süper Lig.

Ook Stéphane Badji raakte met Kayserispor niet verder dan een puntendeling. Thuis tegen Sivasspor werd het 1-1. Badji speelde de volledige wedstrijd bij de thuisploeg.

Jorn Vancamp kwam, na drie doelpunten op rij in de Nederlandse Eredivisie, niet tot scoren bij Roda JC, maar deelde dit keer wel een assist uit. Op verplaatsing bij SC Heerenveen bood Vancamp zijn ploegmaat Ngombo de 0-1 aan. In de tweede helft trok de thuisploeg de situatie nog recht, de wedstrijd eindigde op 1-1. Vancamp maakte de wedstrijd vol.

Wout Faes startte voor de derde week op rij in de basis bij Excelsior, dat het thuis opnam tegen NAC Breda. Faes speelde de volledige wedstrijd en belette de bezoekers het scoren, waardoor de 0-0 op het bord bleef staan.

Idrissa Doumbia en Aaron Leya Iseka gingen vrijdagavond al met 3-1 onderuit op bezoek bij KRC Genk. Beide huurlingen begonnen op de bank, maar mochten respectievelijk na 64 en 87 minuten invallen. Doumbia liep al snel tegen een gele kaart aan, zijn derde van het seizoen.

Davy Roef en Isaac Kiese Thelin hielden in eigen huis competitieleider Club Brugge op een 1-1-gelijkspel. Roef keepte een sterke partij, hij moest zich enkel gewonnen geven op een Brugs strafschopdoelpunt na 73 minuten. Kiese Thelin daarentegen miste kort voor rust vanop de stip en kwam zo voor het eerst in vijf wedstrijden niet tot scoren.