Paars-Wit krijgt stug KV Mechelen niet ontwricht

Op de 25ste speeldag van de reguliere competitie zakte KV Mechelen af naar het Astridpark. Lukasz Teodorczyk en Francis Amuzu ontbraken in de selectie door ziekte, winteraanwinst Ryota Morioka en belofte Nelson Azevedo Janelas maakten op die manier voor het thuispubliek hun debuut in het paars-witte elftal. Het duel kende wat gelijkenissen met de vorige thuiswedstrijd, tegen Waasland-Beveren, want opnieuw raakte Paars-Wit in eigen huis niet verder dan een 2-2-gelijkspel en werd er in het slot een strafschop gemist.

De bezoekers konden een eerste keer dreigen op hoekschop, maar Paars-Wit raakte ongeschonden weg. Na een rustige openingsfase kwam RSCA in de tiende minuut op voorsprong. Olivier Deschacht stuurde een diepe bal naar Morioka en de Japanner leverde een goeie assist af op het hoofd van Silvère Ganvoula, die met zijn eerste treffer in paars-witte loondienst de 0-1 voorbij Coosemans binnenkopte. Vijf minuten later viel de gelijkmaker aan de overzijde. Sels redde eerst het gekruist schot van Matthys, maar in de rebound trapte Hassane Bandé de 1-1 tegen de netten. In minuut 22 kwam KV Mechelen plots op voorsprong nadat Uros Spajic de bal ongelukkig in eigen doel gleed. Op het half uur konden de bezoekers dreigen. Bandé vond Matthys aan de tweede paal, wiens kopbal vervolgens naast het doel van Sels eindigde. Het was zoeken voor Paars-Wit om in het Mechelse blok de gaatjes te vinden om grote kansen af te dwingen. Aan de rust bleef de score dus steken op 1-2.

Coach Hein Vanhaezebrouck voerde twee wissels door voor de start van de tweede helft. Pieter Gerkens en Alexandru Chipciu kwamen in de plaats van Sambi Lokonga en Azevedo Janelas. Schoofs werkte zich voorbij de paars-witte defensie, maar stootte dan op Sels. In minuut 57 hingen de bordjes weer gelijk. Deschacht leverde een hoge voorzet af aan Ganvoula, die opnieuw met het hoofd zijn tweede treffer voorbij Coosemans binnen werkte. KV Mechelen kon even later niet profiteren van een vrijschop, Matthys trapte naast doel. Op een nieuwe Mechelse aanval kwam Dendoncker knap tussen. Matthys haalde nadien uit aan de rand van de zestienmeter, zijn trap strandde naast doel. In het slotkwartier bereikte de voorzet van Appiah Ganvoula, die helaas geen derde kopbal in doel kreeg. In de 80ste minuut legde scheidsrechter Dierick de bal op de stip. Morioka nam zijn verantwoordelijkheid op, maar schoof het leer naast de paal. Nadien kon Saief dreigen, zijn schot ging voorlangs. In de slotfase viel debutant Mohammed Dauda in, maar die kon de bakens niet meer verzetten. Na drie minuten toegevoegde tijd werd het duel afgefloten, waardoor beide ploegen zich tevreden moesten stellen met een puntendeling. Voor RSCA werd dat na Waasland-Beveren en Standard het derde gelijkspel op rij, waardoor de teller op 3 op 9 blijft steken. Zaterdag 10 februari trekt Paars-Wit naar de kust voor het duel tegen KV Oostende.

RSCA: Matz Sels, Dennis Appiah, Olivier Deschacht, Uros Spajic, Kenny Saief, Sven Kums, Leander Dendoncker, Ryota Morioka (88' Mohammed Dauda), Albert Sambi Lokonga (46' Pieter Gerkens), Nelson Azevedo Janelas (46' Alexandru Chipciu) & Silvère Ganvoula.

Goals: 10' Ganvoula (1-0), 15' Bandé (1-1), 22' Spajic (owngoal, 1-2) & 56' Ganvoula (2-2).