Paars-Witte huurlingen vervullen hoofdrol in 2-2-gelijkspel

Waasland-Beveren kwam op de 23ste speeldag van de Jupiler Pro League een punt wegkapen in het Astridpark, mede dankzij huurlingen Davy Roef en Isaac Kiese Thelin. Die laatste zette tien minuten voor tijd een strafschop om voor de 1-2, de doelman voorkwam met een strafschopredding dan weer de 3-2 in de blessuretijd.

Coach Hein Vanhaezebrouck begon de partij met niet minder dan zeven Belgen aan de aftrap. In vergelijking met de zege in Genk verschenen Uros Spajic (terug na schorsing), Massimo Bruno, Francis Amuzu en Lukasz Teodorczyk opnieuw aan de aftrap. Paars-Wit begon de wedstrijd met de nodige druk naar voor, maar het waren de bezoekers die bij hun eerste kans meteen op voorsprong kwamen. Morioka stuurde Opoku Ampomah diep, en die schoof het leer voorbij Matz Sels. RSCA leek heel even aangedaan, maar herpakte zich en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die viel iets meer dan vijf minuten voor rust dan toch. Davy Roef kon een goeie vrije trap van Adrien Trebel onvoldoende wegwerken, Lukasz Teodorczyk was er als de kippen bij om de rebound tegen de netten te prikken.

Vroeg in de tweede helft kwamen beide ploegen al snel aan een doelkans. Eerst sprintte Boljevic zich een weg naar doel, Sels bracht redding met een beenveeg. Aan de overkant kon Teodorczyk net niet goed genoeg bij een voorzet van Saief om zijn tweede van de avond op het bord te kunnen zetten. Iets voorbij het uur mocht Morioka plots op doel afgaan, maar opnieuw tekende Sels paraat met een uitstekende redding. Een bedrijvige Trebel reageerde door de tegenaanval op gang te trekken en zowat het hele veld over te steken, maar hij werd afgestopt door de bezoekende verdediging. Tien minuten voor tijd tikte Deschacht Boljevic aan in de zestien, ref Lardot wees naar de stip. Isaac Kiese Thelin zette de elfmeter feilloos om, maar juichte niet voor het doelpunt tegen zijn moederclub. Paars-Wit prikte echter onmiddellijk tegen, Kenny Saief werkte een puike aanval af met zijn eerste treffer in Anderlechtse loondienst. RSCA voelde dat er meer in zat en drukte vooruit, wat in de blessuretijd nog een strafschop opleverde toen Camacho Trebel haakte. Saief zette zich achter de bal maar schoot te zwak in, terwijl Roef de goede hoek koos. Zo kreeg het Astridpark geen winnende treffer meer te zien en moest Paars-Wit zich tevreden stellen met een 2-2-gelijkspel tegen Waasland-Beveren. Door het verlies van Sporting Charleroi tegen KAS Eupen nadert RSCA nu wel tot op één punt van de tweede plaats. De volgende competitie-opdracht staat zondag op het programma, dan trekt Paars-Wit naar Standard.

RSCA: Matz Sels, Uros Spajic, Leander Dendoncker, Olivier Deschacht, Massimo Bruno (81' Silvère Ganvoula), Kenny Saief, Adrien Trebel, Sven Kums, Pieter Gerkens (70' Dennis Appiah), Francis Amuzu (70' Albert Sambi Lokonga), Lukasz Teodorczyk.

Goals: 11' Ampomah (0-1), 39' Teodorczyk (1-1), 80' Kiese Thelin (1-2, pen.), 83' Saief (2-2).