STVV 2-2 RSCA

Deze zondagnamiddag reisde RSCA af naar Stayen voor de 11de speeldag van de competitie. Coach Vincent Kompany koos voor een aanvallende formatie met Christian Kouamé (terug van schorsing) en Joshua Zirkzee, Amir Murillo (terug van zijn drie wedstrijden met Panama) werd vervangen door Bogdan Mychailichenko.

De Kanaries zetten hoog druk van in het begin. Het schot van Christian Brüls ging net naast en Hendrik Van Crombrugge moest een schot van Liberato Cacace stoppen. Anderlecht stak ook de neus aan het venster: Christian Kouamé kwam net te laat om de bal tegen de netten te tikken en de poging van Lior Refaelov werd gered door doelman Schmidt. De thuisploeg reageerde via Christian Brüls, die een goede redding van Van Crombrugge afdwong, en Daichi Hayashi.

De grootste kans van paars-wit kwam na er twintig minuten toen Joshua Zirkzee op de paal knalde. De match ging voortdurend op en neer. Daichi Hayashi, Robert Bauer en Taichi Hara aan de ene kant en Lior Refaelov en Wesley Hoedt aan de andere kant kwamen dicht bij de openingstreffer, maar bij de pauze stond het 0-0.

Na de rust kwam Christian Kouamé al snel alleen voor doelman Schmidt maar de Ivoriaan werd aangetikt in het penaltygebied. Lior Refaelov zette de strafschop vervolgens beheerst om. De thuisploeg reageerde onmiddellijk en een poging van Mory Konate werd ternauwernood naast getikt door Josh Cullen. Even later maakte de Guinese verdedigende middenvelder met een volley de stand gelijk voor de Truienaars.

Paars-wit had het moeilijk en een schot van Jorge Texeira trof de lat. Tot Benito Raman een overtreding forceerde van Chris Durkin in het strafschopgebied. Sergio Gómez zette de elfmeter feilloos om. In de blessuretijd hingen de bordjes plots weer gelijk nadat een voorzet van Toni Leistner ongelukkig in het eigen net werd gewerkt door Harwood-Bellis. 2-2, eindstand.

STVV: Schmidt, Konate, Cacace, Hayashi (77’ Koita), Hara, Bauer (83’ Hashioka), Teixeira, Lavallée, Durkin (83’ Ito), Leistner & Brüls

RSCA: Van Crombrugge, Mykhailichenko, Hoedt, Harwood-Bellis, Gomez (90+3’ Murillo) Cullen, Olsson (73’ Ashimeru), Amuzu (73’ Ait El Hadj), Refaelov (63’ Verschaeren), Zirkzee (63’ Raman) & Kouamé

Doelpunten: 47’ Refaelov (0-1, pen), 56’ Konaté (1-1), 78’ Gomez (1-2, pen) & 90+4’ Harwood-Bellis (2-2, own-goal)