Standard 0-1 RSCA

WEB RAFA

Zondagavond trok RSC Anderlecht naar Sclessin voor de achtste speeldag van de Jupiler Pro League. Yari Verschaeren verscheen tegen Standard opnieuw in de basis. Sporting won de wedstrijd van de Rouches met 0-1.

De wedstrijd begon evenwichtig en fel, maar al na enkele minuten werd de wedstrijd in een bepalende richting gestuurd. Door goede pressing kon Yari Verschaeren de bal veroveren van Ameen Al-Dakhil, die hem net voor de 16 van de tegenstander tegen de grond moest werken. Gevolg: een man minder voor de Luikenaren. Sporting kon het overtal meteen verzilveren. Na nog geen kwartier spelen infiltreerde Lior Refaelov de grote rechthoek en vlamde de openingstreffer onhoudbaar voorbij Arnaud Bodard: 0-1. RSCA bleef gevaarlijk in de eerste helft, maar de score bleef ongewijzigd.

In de tweede helft controleerden de mannen van Vincent Kompany de wedstrijd. Na een uur spelen kwam Christian Kouamé bijna tot verdubbelen, maar de thuisdoelman voorkwam een doelpunt. Nadien voerde coach Vincent Kompany nog enkele wissels door. Nadat eerst Francis Amuzu de doelpuntenmaker Lior Refaelov al verving, kwamen daarna Benito Raman en Majeed Ashimeru in het veld voor Anouar Ait El Hadj en Yari Verschaeren. Nog even was Standard gevaarlijk op een poging van Hamza Rafia, maar Hendrik Van Crombrugge voorkwam de gelijkmaker. Standard eindigde de wedstrijd met 9, nadat Collins Fay gemeen inkwam op de knie van Kristoffer Olsson.

Eindstand 0-1, na een moeizame maar verdiende overwinning voor RSC Anderlecht.

MEER FOTO'S

Standard :  Bodart, Siquet, Al-Dakhil, Cimirot (13’ Ngoy), Klauss, Nkounkou (69’ Fai), Muleka (87’ Dragus), Amallah, Gavory (69’ Peeters), Raskin & Bastien (69’ Rafia)

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Harwood, Gomez (46’ Mykha), Cullen, Olsson, Ait El Hadj (71’ Ashimeru), Verschaeren (71’ Raman), Refaelov (60’ Amuzu) & Kouamé (87’ Zirkzee)

Goal : 12’ Refaelov (0-1)