"Geen plaats voor euforie"

Vrijdagochtend blikte Vincent Kompany vooruit op de wedstrijd tegen Antwerp.

Antwerp zal zich willen revancheren na de overtuigende overwinning van Sporting op de Bosuil. "Ik wil een match altijd aanvangen met meer enthousiasme en wil dan de tegenstander. Ongeacht de omstandigheden of hun revanchegevoelens, ik wil dat we nog meer wil hebben dan zij. Hun spelers hebben veel persoonlijkheid en veel van hen kunnen beslissend zijn. Een wedstrijd is nooit saai bij hen. Op dit moment is het een vrij onvoorspelbare ploeg, maar we gaan alle scenario's voorbereiden en ons toeleggen op onze eingen intensiteite en pressing," stelt Vincent Kompany.

Ondanks de goede prestaties houdt de coach zijn groep rustig. "We hebben de week heel sereen beleefd. Niemand was euforisch, we zijn volledig geconcentreerd op ons werk, de volgende wedstrijd, de volgende etappe. Persoonlijk laat ik geen ruimte voor dat soort gevoelens. Niet voor euforie, niet voor defaitisme wanneer het wat minder gaat. We werken gewoon voort."

"Wanneer zal ons seizoen geslaagd zijn? Wanneer we elke match gewonnen hebben. En ik ben serieus. Dat is mijn doel. Ik zit in deze club sinds mijn zes jaar. Ik heb enkel de cultuur van de overwinning gekend hier. Ik wil dus geen enkele wedstrijd verliezen. Dat is de waarheid, dat is hoe ik het voel en dat is de mentaliteit die ik aan de spelers wil overbrengen," aldus de coach een dag voor de tweede wedstrijd van de Champions' play-offs.

Read more