Bitterzoet gelijkspel op Jan Breydel

Zondagavond trok paars-wit naar Jan Breydel voor de eerste speeldag van de Champions' play-offs. Vincent Kompany voerde één belangrijke wijziging door in zijn basiself: de jonge Bart Verbruggen verving Timon Wellenreuther tussen de palen.

Club Brugge zette druk in de openingsfase van de wedstrijd, en kon één keer voor gevaar zorgen in het openingskwartier. Na tien minuten moest Bart Verbruggen zich voor het eerst laten zien op een poging van Noa Lang. Paars-wit kwam langzamerhand meer in de wedstrijd en herstelde het evenwicht. Door een solide pressing kon Sporting ook voor meer gevaar zorgen. Zo kreeg Lukas Nmecha na een half uur een grote kans na een slechte inspeelbal van de thuisdoelman. Hij probeerde Mignolet te verschalken met een geniepige lob vanop afstand, maar zijn poging ging over. Even later kreeg onze spits opnieuw een kans, dit keer op aangeven van Amir Murillo, maar de score bleef gelijk aan de rust.

Na de rust kwam Francis Amuzu tussen de palen in de plaats van Majeed Ashimeru. Sporting kwam vrij snel in de tweede helft op achterstand na een goal van Noa Lang. Ook Stefano Denswil kwam nog bijna tot scoren met een kopbal, maar zijn poging raakte het doelhout. Na een uur spelen maakten Yari Verschaeren en Adrien Trebel plaats van Jacob Bruun Larsen en Josh Cullen. Vooral de inbreng van de Deen bleef niet onopgemerkt: eerst zette hij Lukas Nmecha op weg naar de gelijkmaker met zijn eerste assist. Daarna kwam hij zelf bijna tot scoren, maar zijn poging werd van de lijn gered door Mats Rits. Even later trapte Bruun Larsen dan toch zijn eerste voor paars-wit tegen de netten. Met een heerlijke vrije trap zette hij Sporting op voorsprong in de 85ste minuut. RSCA moest zich uiteindelijk toch nog tevreden stellen met één punt. Bast Dost vond in de slotfase van de wedstrijd toch nog het doel. Eindstand: 2-2.

Club Brugge : Mignolet, Kossounou (54’ Rits), Mitrovic, Denswil, Van Der Brempt (79’ Okereke), Mechele, Vanaken, Vormer, De Ketelaere, Lang & Dost

RSCA : Verbruggen, Murillo, Miazga, Cobbaut (90+3’ Debast), Mychailichenko, Trebel (58’ Trebel), Lokonga, Verschaeren (58’ B. Larsen), Ait El Hadj, Ashimeru (46’ Amuzu) & Nmecha

Goals : 49’ Lang (1-0), 64’ Nmecha (1-1), 85’ Bruun Larsen (1-2) & 89’ Dost