RSCA door naar de Champions' play-offs

Zondag trok paars-wit naar Stayen voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Sporting begon met dezelfde elf tussen de lijnen als de week ervoor. Eén punt volstond voor RSCA om een ticket voor de Champions' play-offs (het voormalige Play-Off I) veilig te stellen. De jongens van coach Kompany rekenden echter niet, en gingen voor de overwinning. 0-1 was genoeg om de reguliere competitie af te sluiten op de derde plaats.

RSC Anderlecht domineerde de openingsfase van de wedstrijd zonder echte kansen bij elkaar te spelen. Enkel Majaad Ashimeru en Amir Murillo konden voor wat dreiging zorgen in het eerste half uur. De grootste kans was voor Yari Verschaeren die oog in oog kwam te staan met Kenny Steppe, maar zijn bal ging net naast. STVV antwoordde met een poging van Yuma Suzuki, maar ook hij kwam niet tot scoren. 0-0, logische score aan de rust.

De tweede helft begon gelijkaardig, met STVV die Sporting opwachtte op de eigen helft. De kansen werden wel talrijker, met Albert Sambi Lokonga en Amir Murillo die op de deur klopten voor de 0-1.  Ook de ingevallen Francis Amuzu kwam bijna tot scoren, maar de score bleef ongewijzigd. Enkele minuten later was het dan toch prijs. Lukas Nmecha bracht de bal hard voor doel waar Yari Verschaeren de openigstreffer tegen de netten trapte. Sporting hield die voorsprong verder zonder al te veel moeite vast, en wist zo de Champions' play-offs veilig te stellen.

Come on you Mauves!

STVV : Steppe, Hashioka, Mboyo, Suzuki (87’ Bruls), Cacace, Colidio (72’ Steuckers), Van Dessel (87’ Konaté), Texeira, Lavalée, Durkin & Buatu

RSCA : Wellenreuther, Murillo, Miazga, Cobbaut, Mychailichenko, Trebel (74’ Cullen), Lokonga, Verschaeren (90+1’ Mukairu), Ait El Hajd, Ashimeru (66’ Amuzu) & Nmecha (90+1’ Diaby)

Goal : 79’ Verschaeren (0-1)