Majeed Ashimeru: "Ik praat met Haaland op Snapchat"

  • Dit artikel verscheen eerst in de Matchday Newsletter van vrijdag 9 april. Schrijf je hier in om als eerste dit soort artikels te ontvangen.

"Als we het niveau waarop we tegen Zulte Waregem en Antwerpen speelden evenaren, kunnen we iedereen verslaan." Majeed Ashimeru zet de toon. Na lange weken van problemen met Covid, is de Ghanees weer fit. Zijn prestaties bewijzen dat. "Ik ben nog niet op mijn best, maar ik kom terug", zegt hij. Dat belooft voor de toekomst.

Nadat Majeed Ashimeru deze winter van Salzburg naar Sporting kwam, kreeg hij te maken met Covid, waardoor hij enkele weken langs de zijlijn moest blijven. "Ik keerde terug van een paar vrije dagen in Ghana met ernstige symptomen van het coronavirus: hevige vermoeidheid, hoofdpijn en smaakverlies. Eind maart speelde ik tegen Kortrijk. Maar bij de rust stond ik in het rood. Ik moest stoppen. Sindsdien heb ik heel hard gewerkt aan mijn fysieke conditie. Nu ben ik fit, maar nog niet op mijn best. Gelukkig heeft Anderlecht geduld met me gehad..."

Nu het allemaal achter de rug is, is Majeed vastberadener dan ooit: "Ik denk aan niets anders dan het doel dat we moeten bereiken: play-off 1. We zijn allemaal erg gefocust op dit doel, maar het mag ons niet mag verlammen. Als we het niveau evenaren dat we tegen Zulte Waregem en Antwerpen hebben bereikt, kunnen we iedereen verslaan."

“De bal voelen”

Hij geniet duidelijk van de speelstijl onder Vincent Kompany. "De coach leert ons hoe we moeten bewegen en waar we ons moeten opstellen in balbezit. De manier waarop hij voetbal ziet, is totaal anders dan wat ik in Oostenrijk heb meegemaakt. Open ruimtes vinden en erin duiken is mijn ding. In Salzburg was het spel agressiever. Nu moet ik de bal meer voelen."

Het was zijn talent om de ruimte te vinden dat hem hielp te scoren tegen Antwerp. "Ik voorspelde dat doelpunt tijdens de rust, omdat ik zag waar de ruimtes lagen. Ik zei mijn teamgenoten dat ik zou scoren als ik een goede bal in die ruimte krijg. En dat is exact wat er gebeurde."

“Amuzu overtuigen voor Ghana te kiezen”

De jonge Ghanees doet spreekt erg goed Frans. "Ik leerde het op school in Ghana. En hier spreek ik het met mijn vrienden. Maar ik kan het nog niet goed genoeg. Over een paar weken zal het veel beter gaan."

Laten we het eens over zijn vrienden hebben. De middenvelder integreerde zich snel bij RSCA. "Ik kan met iedereen goed opschieten. Ik ken Dauda van de nationale ploeg en ik probeer Amuzu te overtuigen om voor het Ghanees elftal te kiezen. Op het veld is er een zeer goede verstandhouding met Trebel en Sambi, die meerdere mannen naar zich toe trekken en mij in staat stellen heel snel naar binnen te komen en samen te spelen. En soms maak ik zelfs grapjes met de coach."

Ashimeru heeft ook contact gehouden met (oud-)spelers van Salzburg. "Ik speelde daar met Erling Haaland. Wat een beest! Zelfs tijdens de training denkt hij maar aan één ding: doelpunten maken. Hij is een heel aardige vent en zeer benaderbaar, ondanks het feit dat hij tegenwoordig een zeer gewilde speler is. We praten soms nog op Snapchat. Nee, hij heeft me nog niet gefeliciteerd met mijn doelpunt. Ik denk dat hij het te druk had met scoren voor Dortmund." (Lacht)

Read more