Verdiende overwinning tegen Charleroi

Dinsdagavond trof RSC Anderlecht Sporting Charleroi in het Lotto Park voor de eerste thuiswedstrijd van 2021. Vincent Kompany bracht hetzelfde elftal als tegen Eupen tussen de lijnen.

Paars-wit toonde zich van bij het begin gevaarlijk. Een eerste kans van Michel Vlap na een versnelling van Francis Amuzu ging net naast. RSCA bleef druk zetten, en een nieuwe actie van het duo Amuzu - Vlap ging in corner. Net als in voorgaande wedstrijden was het Matt Miazga die gezocht werd op de hoekschop, maar zijn kopbal ging er opnieuw net niet in. Het bleek slechts uitstel van executie. Na 20 minuten werd Paul Mukairu foutief afgestopt in de zestien meter, een koude klus voor Lukas Nmecha. Onze spits droeg zijn doelpunt op aan de vader van Bart Verbruggen die vorige week het leven liet.

Paars-wit bleef druk zetten in de eerste helft. Een poging van Anouar Ait El Hadj werd gestopt door doelman Penneteau, en een schot van Lukas Nmecha miste de nodige scherpte. Toch werd de score nog voor de pauze verdubbeld na een nieuwe penalty van Michel Vlap. De Nederlander kreeg de bal van Lukas Nmecha toegestopt, en Vlap bedankte met een koelbloedig schot. 2-0 aan de rust.

De tweede helft werd ook gedomineerd door paars-wit, dat de bezoekende ploeg niet in de match liet komen. De Sportingboys hielden zonder al te veel problemen voorsprong in handen, en klaarden de klus helemaal op tien minuten voor affluiten. Het was Nany Dimata die Francis Amuzu op weg stuurde naar zijn eerste doelpunt van het seizoen. Een welverdiende goal van Ciske, die de 3-0 eindstand op het bord zette. Come on you Mauves!

RSCA : Wellenreuther, Sardella, Miazga, Delcroix, Lawrence, Cullen, Vlap (81’ Dauda), Ait El Hadj (87’ Kana), Amuzu, Mukairu (81’ Stroeykens) & Nmecha (71’ Dimata)

Charleroi : Penneteau, Van Cleemput (16’ Hendrickx), Diagne, Gholizadeh, Kayembe (78’ Bruno), Nicholson, Dessoleil, Ilaimaharitra (46’ Rezai), Fall (64’ Benchaib), Gillet & Morioka (77’ Berahino)

Goals : 22’ Nmecha (1-0, pen), 45’ Vlap (2-0, pen) & 81’ Amuzu (3-0)