Overwinning tegen KVO

RSC Anderlecht ontving dinsdagavond KV Oostende in het kader van de 17de speeldag van de Jupiler Pro League. In vergelijking met de wedstrijd tegen Genk, kwamen er drie nieuwe namen in de ploeg: Josh Cullen, Matt Miazga en Yari Verschaeren waren onbeschikbaar, waardoor Anouar Ait El Hadj, Lucas Lissens en Michel vlap hun opwachting maakten. Sporting won met 2-1.

De wedstrijd lag in evenwicht in een openingsfase met weinig echte kansen. Het eerste gevaar kwam er met een kans van Michel Vlap op aangeven fan Francis Amuzu. Doelman Hubert pareerde het schot van de Nederlander, maar niet veel later moest de keeper van KVO zich toch gewonnen geven. Lukas Nmecha maakt  zichzelf vrij en vindt enig mooi de netten met zijn linker: 1-0 in het voordeel van Paars-Wit. Enkele minuten voor de rust ging een poging van Albert Sambi Lokonga niet ver naast, en ook een schot van Amuzu kon de score niet verder uitdiepen. 1-0 aan de pauze.

Kort na het begin van de tweede helft kwam de 2-0 er dan toch. Een mooie collectieve actie opgezet door Paul Mukairu werd foutief afgestopt in de zestien. Een klus voor Lukas Nmecha, die vanop de stip zijn negende van het seizoen binnenwerkte met een subtiele panenka. De Kustboys prikten in de daaropvolgende minuten nog twee keer terug, maar zonder veel gevaar. Twintig minuten voor tijd werd het dan toch nog spannend: debutant Lucas Lissens, die aan een uitstekende partij bezig was, kreeg ongelukkig rood na een gevaarlijke tussenkomst. Een poging van Andrew Hjulsager miste maar net het doel van Timon Wellenreuther, die niet veel later een uitstekende redding bovenhaalde op een afstandsschot van Arthur Theate. De 2-1 kwam er dan toch na een ongelukkige terugspeelbal van Bohdan Mykhailichenko die door Cameron McGeehan tegen de netten werd gewerkt. Oostende zette nog alles op alles om een gelijkspel uit de wacht te slepen, maar ze slaagden er niet om de jongens van Vincent Kompany de zege te beletten. Een verdiende overwinning, 2-1 in het Lotto Park.

RSCA: Wellenreuther, Nmecha, Ait El Hadj (85’ Lawrence), Vlap (64’ Arnstad), Mukairu (70’ Sardella), Mykhailichenko, Amuzu, Miazga, Delcroix, Lissens, Lokonga & Murillo

KV Oostende: Hubert, Hendry, Theate, D’Arpino, Gueye, Marquet (70’ McGeehan), Jakel, Hjulsager, Skulason (70’ Kvasina), Bataille & D’Haese

Doelpunten: 17’ Nmecha (1-0), 57’ Nmecha (2-0) & 83’ McGeehan (2-1)