Teleurstellend resultaat in Gent

Hoewel het er lang naar uitzag dat Paars-Wit de overwinning zou binnenhalen, slikte RSCA in de laatste minuten nog de gelijkmaker (1-1).

Na enkele eerdere pogingen van Albert Sambi Lokonga en Percy Tau die weinig gevaarlijk bleven, zorgde de Zuid-Afrikaan na een kwartier dan toch voor doelgevaar op aangeven van onze jonge belofteninternational. Een verdiende kans na een sterke openingsfase van Paars-Wit, dat zich constant op de helft van de tegenstander begaf. Gent prikte terug, eerst met een poging van Roman Yaremchuk die Hendrik Van Crombrugge zonder al te veel moeite neutraliseerde, later via Osman Bukari, wiens poging afgeblokt werd door Hannes Delcroix. Albert Sambi Lokonga kon nog enkele keren goed infiltreren, maar zijn acties werden nooit gevaarlijk. Net toen beide ploegen scoreloos de rust in leken te gaan, achtte Amir Murillo zijn moment gekomen. Hij zette een actie op vanop rechts, en kwam iets later op aangeven van Yari Verschaeren aan de bal in de grote rechthoek. In de draai wist hij de netten van Sinan Bolat te vinden, 0-1 aan de rust.

In de tweede helft waren uitgespeelde kansen zeldzaam langs beide kanten. Dankzij enkele autoritaire tussenkomsten van de Paars-Witte verdediging werd ook de thuisploeg nooit gevaarlijk. Op het uur kwam er op aangeven van Amir Murillo dan toch een uitgelezen kans op een verdubbeling van de score, maar Francis Amuzu en Percy Tau beletten elkaar het scoren. Ook Yari Verschaeren kreeg nog een uitstekende mogelijkheid om de score uit te breiden na een pas van Albert Sambi Lokonga, maar zijn poging miste kracht. Paars-Wit vergat zijn kansen af te maken en dat gaf de thuisploeg hoop. Een goeie kopbal van Roman Yaremchuck zette de bordjes gelijk, een pijnlijke tegentreffer. Hendrik Van Crombrugge kwam daarna nog even in moeilijkheden op een vrije trap van KAA Gent, maar de stand bleef ongewijzigd. 1-1, een teleurstellende puntendeling voor RSC Anderlecht.

KAA Gent: Bolat, Mohammadi, Godeau, Hanche-Olsen, Marreh, Dorsch, Kums, Odjidja (46' Bezus), Niangbo (62' Mbayo), Bukari (88' Samoise) & Yaremchuk

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Delcroix, Miazga, Lawrence, Zulj, Lokonga, Tau (79' Cullen), Nmecha, Verschaeren & Amuzu (88' Mukairu)

Doelpunten: 45' Murillo (0-1) & 89' Yaremchuk (1-1)