Mooie overwinning op Waasland-Beveren (2-4)

Op deze zaterdagavond bezocht RSC Anderlecht de Freethiel, het stadion van Waasland-Beveren in het kader van de zesde speeldag van de competitie. Vincent Kompany verving 2 namen in zijn basisploeg tegenover de overwinning tegen Cercle Brugge vorige zondag. Derrick Luckassen en Zakaria Bakkali laten hun plaats aan Hannes Delcroix en Yari Verschaeren in de basiself.

Na een actie van Percy Tau en Jeremy Doku, heeft Adrien Trebel de score kunnen openen met een fantastisch schot. De Brusselaars zijn nadien druk blijven zetten en dat heeft geloond na twintig minuten ver in de wedstrijd. Op de rebound van een schot van Lukas Nmecha schiet Jeremy Doku een onstopbaar doelpunt diep in de netten van de Waaslanders. Doelman Hendrik Van Crombrugge moest maar één keer in actie komen in de eerste helft, wat hij perfect deed om de poging van Heymans te stoppen. Bij een stilstaande fase wordt door een fout op Amir Murillo een penalty gegeven, maar Lukas Nmecha kan de bal niet binnen de palen trappen. Een verdiende voorsprong en 2 doelpunten bij de rust.

De thuisploeg begint met een aanval aan de tweede helft. Hendrik Van Crombrugge moest tussenkomen en Heymans schiet over, maar onze spelers komen snel terug op niveau. Na een mooie collectieve actie geeft Jeremy Doku een perfecte assist aan Yari Verschaeren, die de score op 3 doelpunten brengt. Vervolgens werd Lukas Nmecha foutief naar beneden getrokken en zette hij zelf de penalty om, niet onder de indruk van zijn eerste misser. De Anderlechtenaren laten het tempo nadien wat zakken en maken defensieve fouten die hun twee doelpunten kosten. RSCA wint toch verdiend 3 punten na deze ontmoeting.

Waasland-Beveren: Jackers, Albanese (46’ Sula), Schoonbaert, Bizimana (64’ Wuytens), Vukotic, Khammas, Schryvers, Bertone (77’ Verreth), Heymans, Koita & Efford

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Vranjes, Delcroix, Mykhaylichenko, Trebel (64’ Bundu), Sambi Lokonga, Doku (84’ Amuzu), Tau, Verschaeren & Nmecha (78’ Dimata)

Doelpunten: 3’ Trebel (0-1), 18’ Doku (0-2), 54’ Verschaeren (0-3), 60’ Nmecha (0-4, pen), 63’ Sula (1-4) & 89’ Heymans (2-4)