Koude douche in het Lotto Park

RSCA kan ondanks man meer 1-0 voorsprong niet vasthouden.

Paars-wit domineerde de wedstrijd tegen Moeskroen zo goed als heel de tijd. Na een kwartier spelen zette Anouar Ait El Hadj Jeremy Doku op weg naar doel, maar die laatste kon niet besluiten. Niet veel later ging een schot van El Hadj niet ver naast het doelhout. Het balbezit was zo goed als integraal voor RSC Anderlecht, maar de bezoekers kregen de grootste kans, toen Béni Badibanga doelman en kapitein Hendrik Van Combrugge dwong tot een heel mooie redding. Net voor rust kreeg Éric Boka een tweede keer geel voor een fout op Doku, waarop hij mocht gaan douchen. 0-0 aan de rust.

In de tweede helft moest Moeskroen-doelman Hervé Koffi tot twee keer toe broodnodige redding brengen op goede pogingen van Adrien Trebel. Op het uur maakte Jean Emile Onana in het strafschopgebied een fout op de net ingevallen Percy Tau. Nany Dimata stuurde de doelman de verkeerde kant op en zette de elfmeter om. Op het einde van de wedstrijd maakte Imad Faraj bijna gelijk na een individuele actie, maar het was Harlem Gnohéré die in de reservetijd een punt uit de brand sleepte voor zijn team. 1-1, meteen ook de eindscore. Een teleurstellend resultaat voor een dominant paars-wit, dat de wedstrijd vergat af te maken.

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Luckassen, Cobbaut, Mykhaylichenko, Trebel (81’ Verschaeren), Kana, Zulj, Doku, Ait El Hadj (55’ Tau) & Dimata (64’ Colassin)

Moeskroen: Koffi, Ciranni, Onana, Dabila, Agouzoul, Bocat, Bakic (75’ Gnohéré), Hocko, Tabekou, Badibanga (69’ Faraj) & Postolachi (44’ Quirynen)

Doelpunten: 64’ Dimata (1-0, pen) & 90+3’ Gnohéré (1-1)