Youth League-ploeg eindigt campagne met nederlaag

Vandaag, dinsdag 5 december, stond de UEFA Youth League-ploeg van RSC Anderlecht voor de laatste speeldag van de groepsfase in deze Europese competitie. Paars-Wit verloor het pleit met 3-1 van Celtic en eindigt zo helaas laatste in hun poule.

De wedstrijd begon evenwichtig, maar toch was het de thuisploeg die de score kon openen. Jack Aitchinson kon na geharrewar de netten een eerste keer doen trillen. Nelson Azevedo Janelas kwam dicht bij een Brusselse gelijkmaker, maar hij kon net te weinig kracht in zijn schot leggen. De Schotten profiteerden van de misser en verdubbelden hun voorsprong. Na een knappe collectieve actie ging een gekruist schot van Kerr McInroy voorbij doelman Olivier Vliegen. Opnieuw was het Azevedo Janelas die op zoek ging naar een dozlpunt, maar zijn kopbal ging niet binnen. Op het halfuur ging ook een poging vna Milan Corryn net naast. Vlak voor rust zorgde diezelfde Corryn er nog voor dat de Schotse doelman gepast moest ingrijpen, maar het bleef bij 2-0 aan de rust.

Al vroeg in de tweede helft werd Alexis Saelemaekers uitgesloten, Celtic buitte het numerieke voordeel meteen uit dankzij een doelpunt van Michael Johnston. Op het uur kreeg Francis Amuzu een mooie kans, maar zijn schot werd afgeblokt. Anderlecht bleef echter jagen op een treffer, Milan Corryn scoorde op twintig minuten van het einde dan toch. Jammer genoeg liep Reian Meddour nog tegen een tweede gele kaart aan, waardoor ook hij vroegtijdig het veld moest verlaten. Paars-Wit wilde niet van opgeven weten en de Schotse doelman moest nog alles uit de kast halen om te voorkomen dat Théo Leoni de aansluitingstreffer lukte. De 9 Anderlechtenaren gaven niet op tegen de 11 gemotiveerde Hoops, maar bij het laatste eindsignaal bleven de 3-1-cijfers wel op het bord staan ondanks een goeie prestatie.

Come on Young Mauves!

Goals: 23’ Jack Aitchinson (1-0), 27’ Kerr McInroy (2-0), 56’ Michael Johnston (3-0) & 73’ Milan Corryn (3-1)