Bekerverhaal eindigt in kwartfinale

Donderdagavond kreeg paars-wit in het Lotto Park het bezoek van Club Brugge in de kwartfinale van de Beker van België. In vergelijking met de verplaatsing naar Sclessin (1-1) verdwenen Yari Verschaeren (geblesseerd) en Sieben Dewaele uit de ploeg, ten voordele van Michel Vlap en Vincent Kompany.

De bezoekers zetten meteen goed druk en na enkele minuten moest Hendrik Van Crombrugge al ingrijpen om een stevig schot van Clinton Mata te neutraliseren. De Brusselaars herstelden gaandeweg het evenwicht en kwamen goed in de wedstrijd, weliswaar zonder daarbij grote kansen te creëren. Op het halfuur bereikte een goede center van Jeremy Doku het hoofd van Kemar Roofe, maar diens kopbal miste het kader. De bezoekers dreigden nog via Ruud Vormer, goed aangespeeld door Hans Vanaken, maar Van Crombrugge bracht redding met de voet. 0-0 na 45 minuten.

Na rust moest onze doelman al snel opnieuw aan het werk bij een poging met links van Hans Vanaken. Even later was het dan toch raak. Een knappe volley van Ruud Vormer zweefde het doel in: 0-1. De tegenprik van RSCA volgde meteen via Alexis Saelemaekers, maar hij trapte over. Aan de overkant moest Hendrik Van Crombrugge nog eens alles uit de kast halen om Hans Vanaken van de 0-2 te houden. Dat tweede doelpunt viel uiteindelijk toch. Niet via Krépin Diatta – opnieuw Van Crombrugge – maar wel via Eder Balanta die op hoekschop de 0-2 tegen de touwen kopte na 65 minuten. Tien minuten voor tijd spatte er tot slot nog een afgeweken schot van Simon Deli uiteen op de paal. Zo eindigt deze bekerwedstrijd op 0-2 en stopt het bekerverhaal van RSCA in de kwartfinale.

Doelpunten: 46’ Vormer (0-1) & 64’ Balanta (0-2)

RSCA: Van Crombrugge, Luckassen, Kana, Kompany, Cobbaut, Lokonga, Kayembe (74’ Kiese Thelin), Vlap (67’ Chadli), Doku (87’ Adzic), Saelemaekers & Roofe

Club Brugge: Mignolet, Sobol, Balanta, Diatta (81’ De Ketelaere), Deli, Vanaken, Vormer, Tau (78’ Schrijvers), Dennis (86’ Openda), Mechele & Mata