RSCA en Charleroi komen niet tot scoren

Zondagavond stond in het Lotto Park het duel der Sportings op het programma (speeldag 18 van de Jupiler Pro League). Het paars-witte elftal werd na de succesvolle bekerverplaatsing naar Moeskroen op twee plekken gewijzigd. De geblesseerden Vincent Kompany en Philippe Sandler verdwenen uit de ploeg, ten voordele van Marco Kana en Killian Sardella.

Er werd scherp gestart langs beide kanten, maar dat leverde geen grote kansen op het eerste halfuur. Doelman Nicolas Penneteau werd amper aan het werk gezet, maar had wel verzorging aan het hoofd nodig na een botsing met Kemar Roofe. De grootste kans viel uiteindelijk aan de overkant, waar Derrick Luckassen in extremis Mamadou Fall het scoren moest beletten. Zo bleef het 0-0 bij de rust, een logische stand na 45 minuten.

Het tweede luik werd aangevat in de gietende regen. Bijna werd het een koude douche voor RSCA. Ryota Morioka speelde Ali Gholizadeh goed diep, maar hij kon de score net niet openen. Nadien verwaterde het spel opnieuw en kregen we een herhaling van de eerste helft. Geen van beide teams kon de verdediging van de tegenpartij verontrusten. Twintig minuten voor tijd volgden er dan plots toch twee mooie kansen voor de Brusselaars. De poging van Derrick Luckassen stierf tegen de paal, terwijl die van Kemar Roofe gestuit werd door de doelman. De Zebra's prikten tegen via Massimo Bruno, maar zijn plaatsbal werd afgeblokt door Marco Kana. Een vrije trap van Francis Amuzu week ondertussen af op het muurtje en ging naast. Nicolas Penneteau leek geklopt. Helemaal op het einde hield de doelman met een voetveeg Albert Sambi Lokonga nog van het winnende doelpunt. Paars-wit blijft zo steken op een 0-0 gelijkspel.

RSCA: Van Crombrugge, Sardella, Kana, Luckassen, Cobbaut, Kayembe, Amuzu (88’ Vlap), Doku, Lokonga, Saelemaekers (91’ Verschaeren) & Roofe

Charleroi: Penneteau, Busi, Gholizadeh, Rezaei (66’ Nicholson), Willems, Dessoleil, Nurio, Ilaimaharitra (78’ Hendrickx), Fall (74’ Henen), Morioka & Bruno