Verdiende zege op bezoek bij Charleroi

Vrijdagavond stond er een korte maar lastige verplaatsing op het programma voor paars-wit. Op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League was het namelijk tijd voor het duel der Sportings: Charleroi - RSCA. In vergelijking met vorig weekend viel er één wijziging te noteren in onze basisploeg: Peter Zulj stond zijn plaats af aan Michel Vlap.

De Zebra's zorgden in het begin even voor druk, maar al snel nam paars-wit het balbezit over. Dat leidde in de twaalfde minuut tot het openingsdoelpunt: Yari Verschaeren rondde een aanval heel knap af met een overhoeks schot. Minder nieuws volgde er toen Samir Nasri geblesseerd naar de kant moest. Francis Amuzu kwam hem vervangen. RSCA bleef de match naar zich toe trekken. Een kopbal van Derrick Luckassen ging over en ook Yari Verschaeren viseerde nog eens het doel. Enkele minuten voor rust maakte de thuisploeg op een diefje toch gewoon gelijk. Massimo Bruno zorgde voor de aanvoer met een goede voorzet, Mamadou Fall kopte binnen. Een domper, en daar wou Nacer Chadli voor de pauze nog iets aan doen. Hij kopte op een corner van Yari Verschaeren de 1-2 tegen de netten, maar de VAR signaleerde handspel. 1-1 bij de rust.

Na de pauze maakte Hendrik Van Crombrugge een poging van Massimo Bruno onschadelijk. Aan de overkant ging een schot van Amuzu maar net naast. Doelman Nicolas Penneteau leek geklopt. Op een tegenaanval ging Massimo Bruno op zoek naar de voorsprong, maar zijn poging miste het kader. Michel Vlap zette op het uur Nicolas Penneteau nog eens aan het werk op een vrije trap, maar die liet zich niet kennen. Meteen daarna dook Nacer Chadli nog eens op in de box. Hij had nog een doelpunt tegoed na zijn afgekeurde treffer in de eerste helft en dat kwam hij nu rechtzetten: de Rode Duivel knalde onverbiddelijk de 1-2 tegen de touwen. Een verdiend doelpunt volgend op de paars-witte dominantie. Massimo Bruno probeerde nog te reageren, maar zijn krul ging nipt voorlangs naast. De 1-2 bleef op het bord staan: RSCA pakt verdiend de eerste uitzege van het seizoen. Een deugddoende driepunter vlak voor de interlandbreak.