Geen tweede zege op rij voor paars-wit

Na de thuiszege twee weken geleden tegen Standard (1-0), mocht RSC Anderlecht na de interlandbreak opnieuw in eigen huis aan de bak. Paars-wit kreeg het bezoek van Antwerp, met Dieumerci Mbokani en Steven Defour in de basis. De bezoekers wonnen met 1-2 na doelpunten van Lior Refaelov en Koji Miyoshi. Nacer Chadli scoorde voor Sporting.

De eerste kans van de wedstrijd volgde na tien minuten spelen. Het schot van Michel Vlap miste maar net het kader. Even later volgden er een kopbal van Luka Adzic en een volley van Nacer Chadli. Sporting had het vaakst de bal, Antwerp moest loeren op de counter. Het slot van de eerste helft was intens, maar er volgden geen echte kansen.

Na rust moest Hendrik Van Crombrugge meteen aan het werk. Kevin Mirallas mocht op de doelman afgaan, maar die liet zich niet verschalken. De bezoekers voerden de druk op. In de rebound van zijn eigen schot, na een redding opnieuw van Van Crombrugge, kon Lior Refaelov de score openen. RSCA probeerde te reageren via Alexis Saelemaekers die een goede actie op de flank opzette, maar geen aanspeelpunt vond. Ook een gevaarlijke voorzet van Killian Sardella werd geneutraliseerd door de rood-witte verdediging. De gelijkmaker viel uiteindelijk via Nacer Chadli. De Rode Duivel kon een goede lange bal van Philippe Sandler met het hoofd voorbij Sinan Bolat deviëren. De troepen van László Bölöni lieten zich niet van de wijs brengen en namen Hendrik Van Crombrugge meermaals onder vuur. Ons sluitstuk pakte uit met heel knappe reddingen bij de pogingen van Lior Refaelov en Kevin Mirallas. Een kwartier voor tijd moest Anderlecht met 10 verder. Albert Sambi Lokonga kreeg een tweede gele kaart. Bij de daaropvolgende vrije trap eindigde de kopbal van Faris Haroun tegen de paal. Maar even later was het alsnog raak voor Antwerp, toen de Japanner Koji Miyoshi in twee tijden de bal tegen de netten kon knallen. 1-2. Meteen ook de eindstand, want Sporting kon een tweede gelijkmaker niet meer forceren.

Goals: 49’ Refaelov (0-1), 64’ Chadli (1-1) & 86’ Miyoshi (1-2)

RSCA: Van Crombrugge, Vlap, Adzic (54’ Doku), Chadli, Cobbaut, Sandler, Sambi Lokonga, Dewaele (82’ Kayembe), Verschaeren (75’ Gerkens), Sardella & Saelemaekers

Antwerp: Bolat, Juklerod, Lamkel Ze, Refaelov (82’ Miyoshi), Arslanagic, Defour (60’ De Sart), Hoedt, Aurelio, Haroun, Mbokani & Mirallas (80’ Baby)