Knappe prestatie tegen Bayern in de Youth League

Deze woensdag, 22 november, stonden de U19-ploegen van RSC Anderlecht en FC Bayern München tegenover elkaar in Denderleeuw in het kader van de voorlaatste speeldag van de UEFA Youth League. De twee ploegen hielden het op een gelijkspel, waardoor Paars-Wit jammer genoeg mathematisch uitgeschakeld is.

Na een evenwichtige eerste helft, waarin doelman Olivier Vliegen enkele keren de meubels moest redden, gingen beide ploegen de kleedkamers in met een 0-0-stand op het bord. Paars-Wit bevond zich al snel in de tweede helft in een lastig parket toen verdediger Sebastiaan Bornauw uitgesloten werd met een tweede gele kaart en Manuel Wintzheimer vanop de stip voor 0-1 zorgde. De jonge Anderlechtenaren lieten de moed echter niet zakken, ondanks de numerieke minderheid. Yari Verschaeren lokte in de 83ste minuut een strafschop uit, en die werd omgezet door Nelson Azevedo Janelas 1-1. Een knappe prestatie en dito puntendeling werd zo jammer genoeg niet beloond, want door het gelijkspel van Paris Saint-Germain tegen Celtic (0-0) is Paars-Wit mathematisch uitgeschakeld in de poule.

Ontdek hieronder de basisopstelling en enkele foto’s van deze wedstrijd.