RSCA met kleinste verschil onderuit in Genk

Vrijdagavond trok paars-wit naar het veld van landskampioen Racing Genk. De Limburgers wonnen de partij met 1-0.

De bal was hoofdzakelijk voor paars-wit in de eerste helft, maar grote kansen vielen er niet te noteren. Ook niet vanwege de thuisploeg. Met de rust in zicht kreeg Michel Vlap wel een goede mogelijkheid, na een mooie pass van Nacer Chadli, maar de lob van de Nederlander eindigde op het dak van het doel. 0-0 bij de rust, ondanks de lichte dominantie van Sporting.

RSCA kwam goed uit de kleedkamer, maar de eerste kans in de tweede helft was voor de thuisploeg. Hendrik Van Crombrugge en Phillippe Sandler brachten redding na een gevaarlijke hoekschop. Een mooie actie via Heynen en Ito belandde niet veel later voor de voeten van Samatta, die met een knal de score opende (1-0). Piotrowski probeerde vervolgens met een kopbal Hendrik Van Crombrugge een tweede keer te verschalken, maar de doelman kwam goed tussenbeide. Voor Philippe Sandler en Vincent Kompany eindigde de wedstrijd ondertussen vroegtijdig. Beide centrale verdedigers vielen kort na elkaar geblesseerd uit. Marco Kana en Elias Cobbaut waren hun vervangers. Tien minuten voor het einde ging een schot van diezelfde Cobbaut niet al te ver naast doel. Luka Adzic, ook ingevallen, probeerde eveneens tot twee keer toe de gelijkmaker te forceren, maar beide pogingen leverden niet veel meer dan een corner op.

De 1-0 bleef op het bord en de 3 punten dus in Limburg. Volgende week zondag speelt Sporting na twee uitwedstrijden opnieuw in het Lotto Park, waar het tegen Standard de Liège op zoek gaat naar de eerste zege van het seizoen.

KRC Genk: Coucke, De Norre (78’ Maehle), Dewaest, Ito, Heynen, Samatta, Paintsil (88’ Ndongala), Piotrowski (72’ Hrosovsky), Uronen, Berge & Lucumi

RSCA: Van Crombrugge, Sardella, Kompany (75’ Cobbaut), Sandler (68’ Kana), Dewaele, Vlap, Zulj, Amuzu, Chadli (73’ Adzic), Nasri & Verschaeren

Doelpunt: 55’ Samatta (1-0)