Anderlecht onderuit in spektakelstuk

Zaterdagavond stonden KV Kortrijk en RSC Anderlecht om 18u tegenover elkaar in het Guldensporenstadion. Speeldag 4 van de Jupiler Pro League betekende de officiële terugkeer van Isaac Kiese Thelin bij RSCA. De eerste competitiewedstrijden miste de Zweed nog door een blessure. Nacer Chadli maakte dan weer zijn debuut. Na een lange blessure dook ook Albert Sambi Lokonga weer op. Hij nam plaats op de bank. Na een spektakelrijke wedstrijd won KV Kortrijk met 4-2.

Helemaal in het begin van de wedstrijd kon Isaac Kiese Thelin bijna profiteren van een foutje achterin, maar doelman Bruzzese blokkeerde de poging. Even later ging het leer via Sieben Dewaele en Michel Vlap naar Samir Nasri, maar ook hij vond Bruzzese op zijn pad. Anderlecht domineerde de wedstrijd en werd daar na een klein halfuur spelen voor beloond. Het voorbereidende werk kwam van Nacer Chadli en Michel Vlap. De Nederlander schoof de bal laag voor doel in, waar Samir Nasri beheerst de 0-1 in doel trapte. Vlak voor de rust kwam Isaac Kiese Thelin nog dicht bij de 0-2, maar hij kon net niet bij de voorzet van Yari Verschaeren. 0-1 bij de rust, een verdiende voorsprong voor Sporting.

Na een kwartier spelen in de tweede helft lagen de kaarten echter helemaal anders. Na gevaarlijk spel van Philippe Sandler legde scheidsrechter Lambrechts de bal op de stip. Ilombe Mboyo twijfelde niet om de gelijkmaker binnen te knallen. Enkele momenten later stond de 2-1 plots op het bord: Julien De Sart met de assist, Hervé Kage met het kopbaldoelpunt. Lang bleef de Kortrijkse voorsprong niet overeind, want Nacer Chadli werd foutief gestuit in het strafschopgebied toen hij aan een slalom bezig was. Michel Vlap zette de penalty die volgde rustig om. De Nederlander ging vervolgens op zoek naar de 2-3, maar zijn schot bleef hangen op weg naar doel. Aan de overkant was het voor Ilombe Mboyo wel opnieuw raak, op aangeven van Abdul Ajagun: 3-2 voor de jongens van coach Yves Vanderhaeghe. Kristof D’Haene zorgde met een stevig schot zelfs voor een dubbele voorsprong. Sporting reageerde nog via Michel Vlap, maar de drie punten blijven in West-Vlaanderen.

Doelpunten: 26’ Nasri (0-1), 52’ Mboyo (1-1), 57’ Kagé (2-1), 65’ Vlap (2-2), 74’ Mboyo (3-2) & 79’ D’Haene (4-2)

KVK: Bruzzese, Golubovic, Hines-Ike, Kagelmacher, Mboyo, Ajagun (88’ Azouni), Van der Bruggen, De Sart, Ivanof (46’ Kagé), D'Haene & Ocansey (84’ Batsula)

RSCA: Van Crombrugge, Sardella (62’ Amuzu), Kompany, Sandler, Kayembe, Vlap, Chadli (77’ Doku), Nasri, Dewaele, Verschaeren & Kiese Thelin (58’ Gerkens)