U16 stoten door naar finale in Shanghai

Onze U16 wonnen dit weekend op de Youth International Challenge Cup tegen het Japanse S.T. Football Club. Een zege die hen naar de finale van het toernooi brengt.

Na amper 7 minuten waren onze jongeren nochtans al op achtervolgen aangewezen. Paars-wit was onder de indruk van het Japanse tempo. Na twintig minuten schakelden ze een versnelling hoger en dat bracht hen beter in de wedstrijd. Op aangeven van Enock Agyei verschalkte Lucas Stassin de doelman tegenvoets met een kopbal. De aanvaller kreeg een mooie kans op een tweede goal, maar die kwam er niet. Ook niet toen Mario Stroeykens even later op de doelman knalde. Stroeykens probeerde het dan maar van ver, kort voor de rust, en die poging was wel succesvol. RSCA kon halfweg de kleedkamer in met een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft nam Anderlecht het commando helemaal over. Een derde doelpunt viel er echter niet. En dan weet je, daar konden de Rode Duivels vorige zomer van mee spreken, dat er vanuit Japanse hoek altijd wel nog iets kan gebeuren. Lantaki Wassim hield dit in het achterhoofd en moest de meubelen redden door de gelijkmaker van de lijn te vegen. Het slot van de partij werd nog even nagelbijten, maar onze jongens lieten zich hun finaleplaats niet meer afnemen. Morgen nemen ze het in die finale op tegen Wolverhampton.

De selectie van RSCA: AGYEI Enock, BORECKI Krystian, DEWAELE Maxim, EECKHOUT Joachim, HERSSENS Arno, KIREEV Maxim, LANTAKI Wassim, LAPAGE Amando, MORENO MADRID Matteo, NONGE BOENDE Joseph, ROTTIERS Noé, SADIKI Noah Junior, STASSIN Lucas, VANHOUTTE Timon, STROEYKENS Mario, LAVIA Romeo, MBANGULA TSHIFUNDA Samuel, GODTS Mika & DEBAST Zeno

De staf: Noureddine Moukrim (coach), Olivier Lavry (physical coach), Frédéric Weerlitzer (kine), Rudi Van Ginderdeuren (begeleider), Filip De Smedt (begeleider) & Bruno Clerbout (sociale cel)