Nacer Chadli komt over van AS Monaco

Nacer Chadli wordt voor één seizoen gehuurd door RSC Anderlecht. De 30-jarige Rode Duivel maakt de overstap van AS Monaco.

“We werkten de afgelopen maanden hard aan de opbouw van de ploeg. We zetten volop in op de jeugd, maar investeren ook in een aantal ervaren spelers om de jongeren naar een hoger niveau te tillen. Chadli is daar één van”, aldus sportief directeur Michael Verschueren. “Nacer maakt het team compleet. We zijn ervan overtuigd dat we, met de ploeg die we nu hebben, de verwachtingen van de fans zullen inlossen.

Chadli is zevende zomertransfer

Vincent Kompany maakte op 19 mei bekend dat hij de overstap maakte naar RSC Anderlecht. Hij is sinds dit seizoen speler-manager van paars-wit. Begin juli tekende ook Michel Vlap een contract bij RSC Anderlecht. De Fries is de nieuwe nummer 10 en is ook meteen één van de publiekslievelingen in het Lotto Park. Eén dag later werd Samir Nasri aangekondigd. De Franse ex-international zorgt voor ervaring op het middenveld.

Half juli kwam Philippe Sandler op huurbasis over van Manchester City. De jonge talentvolle speler bewees op korte tijd een sterk duo te vormen met Vincent Kompany centraal in de verdediging. Op 1 augustus kwam Hendrik Van Crombrugge over van KAS Eupen. Hendrik speelde ondertussen twee wedstrijden voor RSCA en hield twee keer de nul. Kort na Hendrik tekende ook Kemar Roofe een contract. Hij moet dit seizoen voor de goals zorgen.

Nacer Chadli is de zevende aanwinst voor paars-wit. De polyvalente speler heeft ervaring opgedaan bij topclubs in het buitenland en bij de Rode Duivels, als teamgenoot van Vincent Kompany en Hendrik Van Crombrugge.

Read more