RSCA Women zetten vlot PAOK opzij

Woensdag startten de RSCA Women hun avontuur in de UEFA Women's Champions League in eigen huis tegen het Griekse PAOK. Het team van coach Patrick Wachel won verdiend met 5-0.

Onze Dames begonnen gretig aan de wedstrijd. Na enkele minuten was Tine De Caigny al dicht bij het openingsdoelpunt, maar haar kopbal miste net het kader. Vervolgens was er de poging van Elke Van Gorp, die gered werd door keeper Papakonstantinou. Justien Odeurs beleefde aan de overkant ondertussen een werkloze eerste helft. Paars-wit domineerde, maar een doelpunt bleef uit tot een rake kopbal van Tine De Caigny overhoeks in doel verdween op slag van rust (1-0).

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld te zien. RSCA verdubbelde meteen de score. Charlotte Tison dook goed op bij een hoekschop en kopte de 2-0 binnen. Mariam Toloba, aan de rust ingevallen voor Sarah Wijnants, nam de Griekse keeper eveneens meteen onder vuur. Een tweede doelpunt van Tine De Caigny werd even later afgekeurd wegens buitenspel. De Red Flame liet het niet aan haar hart komen en scoorde enkele minuten later toch gewoon haar tweede van de avond: 3-0. Op het uur besloot de Roemeense zomeraanwinst Laura Rus om alvast een mooie kers op de taart te zetten: na een mooie collectieve actie trapte ze het leer heerlijk in de bovenhoek. Voor Tine De Caigny werd de avond nog mooier toen ze een afvallende bal netjes in doel dropte. Een mooie hattrick die de score op 5-0 bracht, meteen ook de eindstand!

RSCA : ODEURS Justien, VANHAMEL Britt, MERCHIERS Sheryl, DE CAIGNY Tine, VAN GORP Elke, DE NEVE Laura, VATAFU Stefania, WIJNANTS Sarah (46’ TOLOBA Mariam), DELOOSE Laura (66’ COLSON Michelle), RUS Laura & TISON Charlotte (58’ OUZRAOUI Sakina)

Doelpunten : 45’+2 Tine De Caigny, 47’ Charlotte Tison, 55’ Tine De Caigny, 65’ Laura Rus & 72’ Tine De Caigny