Anderlecht en Genk houden elkaar in evenwicht (1-1)

Donderdagavond kreeg RSC Anderlecht het blauw-witte bezoek van KRC Genk op de voorlaatste speeldag van Play-off 1. In vergelijking met de verplaatsing naar Antwerp verdwenen Andy Najar en Bubacarr Sanneh uit de ploeg, ten voordele van Alexis Saelemaekers en Kara Mbodji. Paars-wit speelde 1-1 gelijk. KRC Genk is landskampioen na dit gelijkspel. Proficiat!

De wedstrijd begon gelijkopgaand, maar de bezoekers troffen meteen raak, bij hun eerste kans. Na tien minuten spelen werd een mooie collectieve aanval verzilverd door Bryan Heynen op assist van Joakim Maehle. Het antwoord van de thuisploeg volgde snel, maar Yannick Bolasie (redding van de doelman) en Elias Cobbaut (niet op doel) konden niet gelijkmaken. Na twintig minuten moest Thomas Didillon knap tussenbeide komen om Leandro Trossard het scoren te beletten. Ook op een vrije trap van Malinovskyi moest onze Franse doelman zijn kunnen laten zien. Kort voor de pauze kwam Ivan Santini dicht bij de 1-1, maar zijn poging eindigde tegen de paal.

Na de rust had Bryan Heynen opnieuw zin in een snelle goal, maar zijn kopbal miste power. Verschaeren, na goed werk van Bolasie, trapte aan de overkant dan weer te centraal op doel om te scoren. Bij de kans voor Santini verkleinde de Genkse doelman Vukovic vervolgens goed zijn hoek. De 0-1 bleef overeind, maar even later viel de gelijkmaker dan toch. Aan het einde van een hoge voorzet van Alexis Saelemaekers dook Yannick Bolasie op die met het hoofd gelijkmaakte. Beide teams gingen nog voorzichtig op zoek naar een tweede doelpunt, maar er werd niet meer gescoord. Dankzij dit gelijkspel is KRC Genk zeker van de titel. Door de zege van AA Gent bij Antwerp (1-2) staat Anderlecht nu zesde, ondanks de goede prestatie van vandaag. Zondag moet er dus gewonnen worden in Gent om alsnog vijfde te worden.

Doelpunten: 10’ Heynen (0-1) & 65’ Bolasie (1-1)

RSCA: Didillon, Appiah, Kara, Bornauw, Obradovic, Saelemaekers (79’ Najar), Kums, Trebel, Verschaeren (88’ Gerkens), Bolasie (74’ Amuzu) & Santini

KRC Genk: Vukovic, Dewaest, Ito (57’ Paintsil), Samatta (74’ Gano), Trossard (88’ De Norre), Malinovsky, Uronen, Berge, Heynen, Maehle & Lucumi