RSCA met het kleinste verschil onderuit bij Club Brugge

Zondagavond trok RSCA op de zesde speeldag van Play-Off 1 naar het Jan Breydelstadion. In vergelijking met vorig weekend verdwenen James Lawrence en Francis Amuzu uit de ploeg ten voordele van Mbodji Kara en Edo Kayembe. Club Brugge won de wedstrijd met 1-0.

Van bij het begin zette Club Brugge druk, maar de eerste kans was voor de bezoekers. Na een lange ren was het schot van Alexis Saelemaekers te zwak om doelman Ethan Horvath te verrassen. Ook Thomas Didillon kwam vroeg in de partij in actie met een voetreflex op een poging van Brandon Mechele, maar die stond buitenspel. RSCA kwam vervolgens beter in de match. Na een kwartier spelen was de wedstrijd in evenwicht, al bleef het wachten op grote kansen. In het laatste kwartier van de eerste helft brachten Schrijvers en Vanaken daar verandering in, maar hun pogingen gingen net naast of eindigden zonder al te veel moeite in de handen van Didillon. Op slag van rust werd Wesley in de diepte gestuurd en die maakte er 1-0, tot de VAR tussenbeide kwam en het doelpunt afkeurde wegens buitenspel. Zo bleef het toch gewoon 0-0 bij de rust.

In de tweede helft ging de strijd meteen verder, maar de beide doelmannen bleven lange tijd werkloos. Dennis Appiah kwam op het uur goed tussenbeide op een gevaarlijke center. Enkele minuten later dwong Adrien Trebel doelman Horvath tot een goede tussenkomst na een goede collectieve aanval. Een kwartier voor tijd, wanneer Sporting de wedstrijd onder controle leek te hebben, moest Didillon tot tweemaal toe uitpakken met een knappe save. Bij die tweede redding was Wesley er echter als de kippen bij om de rebound te verzilveren en blauw-zwart op 1-0 te brengen. De Brusselaars lieten de moed niet zakken en gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar zonder succes. Zo keren ze jammer genoeg met lege handen terug naar huis.

Doelpunt: 74’ Wesley (1-0)

Club Brugge: Horvath, Mata, Mechele, Denswil, Diatta, Vormer, Vanaken, Rits, Danjuma (57' Dennis), Schrijvers (82’ Nakamba) & Wesley (91’ Vossen)

RSCA: Didillon, Najar (46’ Appiah), Kara, Bornauw, Milic, Saelemaekers (75’ Amuzu), Kayembe, Kums, Trebel, Verschaeren (79’ Santini) & Bolasie