Club Brugge neemt de drie punten mee naar huis

Donderdagavond kwam Club Brugge op bezoek in het Astridpark. Coach Fred Rutten sleutelde aan zijn elftal op twee plaatsen na de nederlaag in Genk: Peter Zulj en Ivan Santini namen plaats op de bank, terwijl Adrien Trebel en Francis Amuzu hun opwachting maakten in de basiself. Club Brugge won de wedstrijd met 2-3.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een gevaarlijke voorzet van Yari Verschaeren, volgend op een mooie collectieve actie, leek de perfecte assist te gaan worden voor Yannick Bolasie, maar Brandon Mechele kon in extremis het leer nog ontzetten voor Yala kon afwerken. Aan de overkant was de eerste grote kans wel raak. Siebe Schrijvers onderschepte een inspeelpass van onze doelman en dropte de bal voor doel, waar Wesley Moraes de 0-1 binnenkopte. Thomas Didillon herpakte zich nadien door met een knappe beenveeg Emmanuel Dennis het scoren te beletten. De Brugse dominantie hield aan, maar toch stak Pieter Gerkens de neus aan het venster rond de twintigste minuut. Doelman Ethan Horvath pareerde het lage schot. De West-Vlamingen verdubbelden kort na het halfuur de voorsprong. Hans Vanaken zette Emmanuel Dennis op weg naar Didillon en die liet de kans niet liggen. De assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel, maar de VAR corrigeerde en de 0-2 stond wel degelijk op het bord.

In de tweede helft zagen we een sterker Sporting, met druk naar voren en dat leverde na een uur spelen de aansluitingstreffer op. Na een mooie een-twee met Yannick Bolasie trapte Pieter Gerkens binnen. Twintig minuten voor tijd kreeg Yannick Bolasie, op aangeven van Adrien Trebel, een kans op de gelijkmaker, maar zijn poging miste het kader. In de tweede helft was er heel wat minder dreiging van de bezoekers, maar toch vonden ze opnieuw de weg naar doel, via Arnaut Groeneveld. Paars-wit reageerde nog met een doelpunt van Adrien Trebel, maar een gelijkmaker zat er niet meer in.

Doelpunten: 5’ Wesley (0-1), 32’ Dennis (0-2), 63’ Gerkens (1-2), 88’ Groeneveld (1-3), 89’ Trebel (2-3)

RSCA: Didillon, Appiah (72’ Sanneh), Kara, Lawrence, Obradovic (90’ Najar), Kums, Trebel, Amuzu, Verschaeren, Gerkens (81’ Santini) & Bolasie

Club Brugge: Horvath, Denswil, Mechele, Mata, Diatta (87’ Cools), Schrijvers (72’ Amrabat), Vanaken, Vormer, Rits, Moraes & Dennis (74’ Groeneveld)