RSCA wint bij KV Oostende met 0-2

Zondagavond trok RSC Anderlecht naar het veld van KV Oostende. Coach Fred Rutten gaf het vertrouwen aan dezelfde 11 namen die vorige week thuis wonnen tegen KV Kortrijk en dat eindigde met hetzelfde resultaat: 2-0 voor paars-wit.

Het was niet lang wachten op de eerste dreiging. Peter Zulj en Pieter Gerkens zochten als eerste doelman Dutoit op, maar hun pogingen waren niet op doel. De thuisploeg antwoordde via Sakala. Zijn schot werd echter makkelijk onschadelijk gemaakt door Thomas Didillon. Kort nadien kon Ivan Santini, op aangeven van Yari Verschaeren, ook niet besluiten. Na zo'n halfuur spelen kopte Yannick Bolasie vervolgens bijna de 0-1 op het bord, na een hoekschop van Peter Zulj. Even later vond Peter Zulj, alweer op corner, opnieuw de Congolees, maar de Oostendse verdediging kon tijdig ingrijpen. Ondanks het vele balbezit, kon paars-wit de score niet openen in de eerste helft.

In de tweede helft waren de kansen schaarser. KV Oostende, met oude bekende Hugo Broos in de dug-out, speculeerde op de tegenaanval. Een eerste noemenswaardige poging voor Anderlecht kwam er via Pieter Gerkens, maar doelman Dutoit had er weinig problemen mee. Het was wachten tot de 70ste minuut tot paars-wit de ban kon breken. Yari Verschaeren zette knap voor en Yannick Bolasie kopte hard binnen. Op een vrije trap van Peter Zulj probeerde James Lawrence het ook met het hoofd, maar William Dutoit had een mooie redding in huis, terwijl Kara Mbodji het niet kon afmaken in de rebound. Oostende probeerde ondertussen een slotoffensief op te zetten, wat leidde tot een grote kans voor Jordi Vanlerberghe. Hij omspeelde Thomas Didillon, maar mikte vervolgens naast onder druk van Dennis Appiah. Helemaal op het einde had Yari Verschaeren nog een knappe assist in de voeten. Dit keer voor Ivan Santini, die koeltjes de 0-2 in de hoek trapte.

Doelpunten: 70’ Bolasie (0-1) & 94’ Santini (0-2)

KVO: Dutoit, Milovic, Lombaerts, Sakala (84’ Capon), Nastic, Vanlerberghe, De Sutter (56’ Guri), Nouri, Vandendriessche, D'Haese (65’ Canesin) & Coopman

RSCA: Didillon, Appiah, Kara, Lawrence, Obradovic, Kums, Zulj, Gerkens (68’ Amuzu), Bolasie (91’ Kayembe), Verschaeren & Santini