Puntendeling in het Astridpark

RSC Anderlecht kreeg op de 27ste speeldag van de Jupiler Pro League Club Brugge op bezoek in het Astridpark. Milic en Appiah kwamen in de ploeg ten koste van Cobbaut en de geblesseerde Najar. De topper eindigde op een 2-2 gelijkspel.

Beide ploegen gingen gretig van start. Een eerste poging kwam van de thuisploeg, Santini raakte net niet aan de hoekschop van Kums. Het duurde echter niet lang voordat Wesley op aangeven van Schrijvers voor het openingsdoelpunt zorgde: 0-1. De bezoekers voerden de druk op. Zo kwam Vormer dicht bij de 0-2. Daarna haalde Dennis hard uit, maar Didillon was alert en ontzette met de vuisten. Op het halfuur zorgde Bolasie voor de gelijkmaker: hij plaatste de bal in de verste hoek voorbij Horvath. Santini kreeg nadien de kans op de voorsprong, maar de Brugse doelman werkte zijn kopbal over doel. Zo stond het 1-1 bij de rust.

Beide teams begonnen fel aan de tweede helft. Vormer legde af voor Dennis, maar die kreeg zijn schot niet tussen de palen. Even later kwam Schrijvers oprukken, maar het leer werd afgeblokt door Didillon. Aan de overkant werd Verschaeren op weg naar doel gestuurd door Kums, maar Horvath kwam goed tussen. In het slotkwartier haalde Amuzu laag uit. De bal kwam via de Brugse doelman bij Santini terecht, maar de Kroaat kon niet profiteren. Bolasie kon dat in de 81ste minuut wel. Na een actie op rechts van Amuzu, maakte hij zijn tweede van de namiddag. De gelijkmaker liet vervolgens niet lang op zich wachten: Diatta bediende Vlietinck, die de 2-2 op het scorebord zette. In de slotminuten duwde Horvath nog een vrije trap van Kums in corner. Vormer kwam in de toegevoegde tijd nog dicht bij de 2-3, maar het leer zoefde nipt naast doel. Volgende week zondag trekt Anderlecht om 18u naar Daknam voor de partij tegen Sporting Lokeren.

Doelpunten: 5’ Wesley (0-1), 31’ Bolasie (1-1), 82’ Bolasie (2-1) & 83’ Vlietinck (2-2)

RSCA: Didillon, Appiah, Kara, Lawrence, Milic (78’ Cobbaut), Kums, Zulj (63’ Gerkens), Verschaeren, Bolasie, Bakkali (63’ Amuzu) & Santini

Club Brugge: Horvath, Denswil, Mechele, Amrabat, Diatta, Schrijvers (72’ Vossen), Vanaken, Vormer, Rits, Dennis (82’ Vlietinck) & Wesley