RSCA in het slot voorbij Antwerp

Op de 26e speeldag van de Jupiler Pro League trok RSCA zondagavond naar de Bosuil om Antwerp partij te geven. Coach Fred Rutten wijzigde zijn ploeg op drie plaatsen in vergelijking met vorige zondag. Ivan Santini en Elias Cobbaut namen de plaats in van de geblesseerden Nany Dimata en Ivan Obradovic. Edo Kayembe verdween dan weer uit de ploeg ten voordele van Zakaria Bakkali, die vorige week een schorsingsdag uitzat.

De wedstrijd begon geanimeerd, maar echte kansen waren er amper te noteren. Na zo’n twintig minuten probeerde Simen Juklerød doelman Thomas Didillon te verrassen met een lage vrije trap, maar zonder succes. Beide partijen hielden elkaar strijdend in evenwicht met een logische 0-0 stand bij de rust als gevolg.

De tweede helft ging verder zoals de eerste helft geëindigd was. Op het uur pas volgde er dreiging, via Sven Kums. De wedstrijd stevende af op een doelpuntloos gelijkspel, maar er volgde nog een prangende slotfase waarin Yannick Bolasie in blessuretijd, op aangeven van Yari Verschaeren, de bal binnenkopte en zo de 0-1 op het bord zette. Antwerp reageerde en Thomas Didillon moest met een indrukwekkende redding de paars-witte driepunter redden.

Goal: 92’ Bolasie (0-1)

Antwerp FC: Bolat, Juklerod, Arslanagic, Buta, Van Damme, Refaelov, Haroun, Yatabare, Lamkel Ze (87’ Rodrigues), Bolingi (81’ Owusu) & Mbokani

RSCA: Didillon, Najar (66’ Saelemaekers), Lawrence, Kara, Cobbaut (57’ Milic), Kums, Zulj, Bolasie, Verschaeren, Bakkali & Santini