Gretig RSCA wint met 2-1 van Eupen

Op de 23ste speeldag nam RSC Anderlecht het op tegen KAS Eupen in het Constant Vanden Stockstadion. De troepen van Fred Rutten bogen een 0-1 achterstand om tot een 2-1 overwinning. De doelpunten werden gemaakt door Verschaeren en Santini.

Paars-wit begon gretig aan de partij. De eerste poging kwam van Kums. Na 10 minuten spelen kwamen de bezoekers een eerste keer opdraven, maar Kara greep in op de voorzet van Fall. Op het kwartier waagde Blondelle zijn kans op een hoekschop, maar hij kreeg het leer niet binnen het kader. De thuisploeg bleef veel inzet tonen, maar grote kansen bleven uit. Op het half uur bediende een aanstormende Verschaeren Bakkali, maar die laatste schoot naast. Kort nadien kwam Eupen dankzij Fall op voorsprong: 0-1. Lawrence zocht de gelijkmaker, maar schoot recht op Van Crombrugge. Aan de rust gaf het scorebord dus 0-1 aan.

Na de pauze kwam de eerste aanval van Eupen. Even later zorgde Verschaeren op aangeven van nieuwkomer Zulj voor de gelijkmaker. De Oostenrijker waagde daarna zelf zijn kans, maar het leer waaide voorbij het doel. De Eupense doelman bracht nog redding op de poging van Kara, maar een paar minuten later kon Santini Van Crombrugge wel verschalken met een rake kopbal: 2-1. Paars-wit kon de voorsprong vasthouden en hield de drie punten thuis! Volgende week trekt RSCA naar Luik voor de topper tegen Standard.

RSCA: Didillon, Kara, Lawrence, Najar, Santini, Kums, Obradovic, Kayembe, Verschaeren (83’ Saief), Saelemaekers (73’ Doku) & Bakkali (46’ Zulj)

Eupen: Van Crombrugge, Keita, Garcia, Castro Montes, Marreh, Toyokawa (79’ Msakni), Blondelle, Gnaka (87’ Essende), Bushiri, Fall & Milicevic (67’ Pollet)

Doelpunten: 31’ Fall (0-1),  51’ Verschaeren (1-1) & 64’ Santini (2-1)