Nederlaag op bezoek bij Moeskroen

Zaterdagavond trok RSCA naar Le Canonnier voor de twintigste speeldag van de reguliere competitie. Coach Karim Belhocine moest op veel plaatsen schuiven, gezien de vele afwezigheden op het middenveld. Paars-wit liep tegen een 3-1 nederlaag aan.

Moeskroen greep Anderlecht meteen bij de keel. Na een kwartier spelen stond het al 2-0 voor de thuisploeg na een kopbaldoelpunt van Mbaye Leye en een geweldig afstandsschot van Marko Bakic. Diezelfde Babic trapte even later ook nog eens net naast. Na een halfuur spelen probeerde Zakaria Bakkali terug te slaan. Maar doelman Jean Butez haalde zijn kopbal knap uit de hoek. Thomas Didillon moest voor rust nog tussenkomen bij een poging van Fabrice Olinga.

Na rust probeerde Gerkens het vanuit een moeilijke hoek, maar Butez liet zich niet verschalken. De thuisploeg wist wel opnieuw te scoren, maar de VAR keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Na een goede actie van Dimata kon Gerkens nog eens uithalen, maar hij kon niet scoren door een bos van verdedigers. Even later was het wel raak: Nany Dimata kopte de bal binnen op vrije trap van Zakaria Bakkali. De hoop op meer verdween echter snel, wanneer Mbaye Leye zijn tweede van de avond maakte, alweer een kopbal.

Moeskroen: Butez, Dussenne, Olinga (71' Kuzmanovic), Mohamed, Leye, Benson (90' Mbombo), Bakic (73' Chibani), Gulan, Vojvoda, Van Durmen & Godeau

RSCA: Didillon, Saelmaekers (65' Kayembe), Vranjes, Bornauw, Cobbaut, Bakkali (88' Saief), Gerkens, Najar, Amuzu (65' Doku), Dimata & Santini

Doelpunten: 7' Leye (1-0), 15' Bakic (2-0), 77' Dimata (2-1) & 80' Leye (3-1)