Cercle verslaat paars-wit (2-1)

Zondagnamiddag trokken de troepen van coach Vanhaezebrouck naar het Jan Breydelstadion. Op de 19e speeldag van de Jupiler Pro League stond daar namelijk het duel tegen Cercle Brugge op het programma.

De match begon met een slimme pass van Morioka op Gerkens, maar de Limburger kon niet scoren vanuit een moeilijke positie. De thuisploeg verzilverde wel meteen hun eerste kans, na 9 minuten: op de tegenaanval scoorde Kylian Hazard. Niet veel later kreeg Irvin Cardona een grote kans op de 2-0. Hij kon alleen op Thomas Didillon afgaan en probeerde het met een lob, maar hij miste het kader. Op een goed getrapte corner maakte Pieter Gerkens er vervolgens 1-1 van. Hij kwam van ver vrij ingelopen bij een goed getrapte corner van Sven Kums en scoorde met een knappe volley. De doelpuntenmaker probeerde Kums daarna te bedanken door zelf een prima assist af te leveren, maar de kapitein kon niet afwerken. Een goede actie van Landry Dimata en Alexis Saelemaekers kende ook geen succesvol einde, Ryota Morioka kon namelijk niet bij de laatste pass. Thomas Didillon kwam ondertussen goed tussenbeide bij een trap van Xavier Mercier. Vlak voor rust speelde Anderlecht nog een mooie kans bij elkaar langs Pieter Gerkens en Landry Dimata met Francis Amuzu als eindstation. De jonge vleugelspeler trapte de mogelijkheid over het doel.

De tweede helft had minder om het lijf dan de eerste. Na een uur spelen klom Cercle desondanks toch op voorsprong. Gianni Bruno stuurde Kylian Hazard diep met een lange precieze pass. Hazard kon weinig aanvangen met die bal, maar Andy Najar veroorzaakte een penalty in die fase door een fout te maken op de aanvaller. Zo besloot scheidsrechter Dierick na het bekijken van de beelden. Thomas Didillon ging de goede hoek in, maar de penalty van Gianni Bruno was zeer goed geplaatst. 2-1 voor de thuisploeg. De bezoekende doelman behoedde paars-wit voor erger bij een poging van Kylian Hazard met het hoofd. Het schot van Xavier Mercier miste dan weer doel. Coach Vanhaezebrouck bracht enkele offensieve aanpassingen, maar dat leidde niet tot veel gevaar. Alleen Sebastiaan Bornauw en Landry Dimata konden op stilstaande fase nog voor dreiging zorgen. Cercle Brugge, dat de wedstrijd met 10 uitspeelde na een tweede gele kaart in het slot voor Omolo, houdt de 3 punten gewoon thuis.

Cercle: Nardi, Koné, Bruno, Mercier, Hazard (83’ Gakpé), Cardona (73’ De Belder), Omolo, Etienne, Lusamba, Ueda & Da Silva (64’ Appin)

RSCA: Didillon, Najar, Bornauw, Lawrence (83’ Dauda), Saelemaekers (68’ Abazaj), Kums, Sambi-Lokonga (46’ Cobbaut), Gerkens, Amuzu, Morioka & Dimata

Doelpunten: 9’ Hazard (1-0), 22’ Gerkens (1-1) & 58’ Bruno (2-1, pen)