Anderlecht 0-1 onderuit tegen Genk

Op de 17de speeldag van de reguliere competitie zakte KRC Genk af naar het Constant Vanden Stockstadion. Najar, Kums en Santini konden starten en ook Bakkali versheen aan de aftrap. Het enige doelpunt viel in de 70ste minuut. Toen trapte Pozuelo de 0-1 voor de bezoekers binnen.

Paars-wit begon gretig aan de wedstrijd. Makarenko probeerde het tweemaal vanop afstand. Even later waagde Samatta zijn kans, maar zijn laag schot belandde in de handen van Didillon.  Net voor het half uur kon Santini niet profiteren van een hoekschop, Vukovic was er als de pinken bij om de bal te klemmen. Kort daarna ging een vrije trap van Malinovskyi naast het doel. Zijn volgende poging strandde ook naast de paal. Net voor de pauze volgde de grootste kans. Bakkali bediende Santini, die haalde goed uit maar kon hiermee Vukovic niet verschalken. Bij de rust bleef het 0-0 op het scorebord. Echte grote dreigingen vielen niet te bespeuren in de eerste helft.

Aan het begin van de tweede helft kwam het eerste gevaar van Sven Kums. Zijn vrije trap ging over doel. In de 70ste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Berge speelde Pozuelo aan en die miste niet, 0-1! Genk kon deze voorsprong vasthouden en won de partij met 0-1. Zondag 9 december volgt een nieuwe thuiswedstrijd. Dan neemt paars-wit het op tegen Charleroi.

RSCA : Didillon, Lawrence, Makarenko, Najar, Santini, Kums, Amuzu (87’ Saief), Bornauw, Sambi-Lokonga (74’ Verschaeren), Saelemaekers & Bakkali (65’ Doku)

KRC Genk : Vukovic, Dewaest, Samatta (64’ Gano), Trossard, Malinovsky (68’Heynen), Uronen, Pozuelo (84’ Seck), Berge, Pedersen, Aidoo & Ngongala

Goal : 71’ Pozuelo (0-1)