Nederlaag in de Oostkantons (2-1)

Deze zondag stond de verre verplaatsing naar de Oostkantons op het programma. KAS Eupen wachtte RSC Anderlecht op voor de twaalfde competitiewedstrijd van het seizoen voor beide teams. Onze coach kon niet rekenen op Zakaria Bakkali (ziek - Musona nam zijn plaats in), Landry Dimata (geblesseerd) en Alexis Saelemaekers (geschorst). RSCA verloor de match met 2-1.

De eerste kans van de wedstrijd was voor paars-wit. De poging van Francis Amuzu miste maar net het doel. De thuisploeg reageerde via een zeer bedrijvige Luis Garcia. Een schitterende trap eindigde tegen de paal. In de 25e minuut was het wel raak voor de Spanjaard. Zijn afstandsschot week af op Bornauw en verdween in doel. De Panda's verdubbelden hun voorsprong enkele minuten later. Alweer Garcia met het schot, Yuta Toyokawa stond klaar voor de rebound na de save van Thomas Didillon: 2-0.

Hein Vanhaezebrouck haalde bij de rust Bornauw en Trebel naar de kant. Saief en Makarenko vielen in. Sporting zette eindelijk meer druk en zag een kopbal van Musona tegen de paal gaan. Doelman Van Crombrugge hield vervolgens de 0 op het bord door heel goed te reageren op een kopbal van Sanneh. Toch moest de doelman zich even later gewonnen geven op een kopbal. Ivan Santini kopte twaalf minuten voor tijd binnen op voorzet van Saief. Mohamed Dauda kreeg nog een goede kans, maar hij kon niet besluiten. En zo verloor RSCA voor de derde keer dit seizoen in de competitie.

Goals : 25’ Garcia (1-0), 31’ Toyokawa (2-0), 78’ Santini (2-1)

KAS Eupen : Van Crombrugge, Keita, Lazare (82’ Loties), Garcia, Marreh, Toyokawa (77’ Essende), Blondelle, Gnaka, Bushiri, Molina & Fall (72’ Ocansey)

RSCA : Didillon, Najar, Bornauw (46’ Saief), Lawrence, Sanneh, Amuzu, Trebel (46’ Makarenko), Kums, Gerkens (77’ Dauda), Musona & Santini