RSCA wint met 1-2 op bezoek bij SVZW

Anderlecht trok vandaag naar het Regenboogstadion voor het competitieduel met SV Zulte Waregem. Hein Vanhaezebrouck wijzigde zijn ploeg op enkele plaatsen: Sebastiaan Bornauw, James Lawrence en Kenny Saief startten in de basis.

De Brusselaars domineerden over het algemeen de eerste helft en speelden enkele mooie kansen bij elkaar. Zo zag Pieter Gerkens, goed aangespeeld door Landry Dimata, zijn schot gered door Sammy Bossut. Even later kon Bakkali net niet profiteren van een gemiste interventie van Bossut, zijn poging werd door Baudry voor de lijn gered. Toch kon Anderlecht met een verdiende voorsprong de rust in. Dimata stuurde Zakaria Bakkali diep en die werkte keurig af.

Kort na de pauze kwam paars-wit dicht bij de dubbele voorsprong, maar het gezicht zowaar van Bossut verhinderde de 0-2 van Dimata. De thuisploeg gaf zich niet zomaar gewonnen: Thomas Didillon moest gepast ingrijpen bij een gekruist schot van Bongonda. Een kwartier voor tijd vond een goede crosspass van Kums het hoofd van Saelemaekers. De jongeling bediende Pieter Gerkens die met een volley de 0-2 op het bord zette. De late aansluitingstreffer van Thomas Buffel bracht de spanning nog even terug, maar de drie punten gingen verdiend mee naar Anderlecht.

Doelpunten: 43’ Bakkaki (0-1), 77’ Gerkens (0-2), 90+2’ Buffel (1-2)

Zulte Waregem: Bossut, De Fauw, Baudry, Heylen, Buffel, Harbaoui, Bongonda, De Pauw (75’ Soisalo), Walsh, Demir (55’ Bedia) & Tardieu (27’ Marcq)

RSCA: Didillon, Sanneh, Lawrence, Bornauw, Saief (67’ Milic), Trebel, Kums, Saelemaekers, Gerkens, Bakkali (72’ Dauda) & Dimata (90+1’ Najar)