RSCA blijft steken op 0-0 tegen STVV

Paars-wit is er deze namiddag niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden tegen STVV, op de negende speeldag van de Jupiler Pro League. Coach Hein Vanhaezebrouck startte met Zakaria Bakkali in de basis, terwijl Antonio Milic terug op post was in de verdediging.

Beide teams kregen kansen in de eerste helft, al was het Sint-Truiden dat het eerst gevaarlijk kwam opzetten met een afgekeurde goal van Boli (buitenspel) en een kopbal over doel van diezelfde Boli. Na iets meer dan twintig minuten vielen de bezoekers met tien, na een rode kaart voor Ceballos. Even later kwam Sporting dicht bij de 1-0, maar Steppe kwam goed tussen op de poging van Francis Amuzu.

In de tweede helft volgde er lang weinig dreiging van paars-wit. Het was wachten op het slotkwartier op concreet doelgevaar, met onder meer pogingen van Bakkali en Makarenko. Het leverde echter niet het verlossende doelpunt op. Ook de kopbal van Santini, helemaal op het einde, vond de weg naar doel niet. De match eindigde zo op 0-0.

RSCA: Didillon, Sanneh, Vranjes, Milic, Saelemaekers, Trebel (70’ Makarenko), Kums, Amuzu (82’ Saief), Bakkali, Gerkens (60’ Dimata) & Santini

STVV: Steppe, Tomiyasu, Garcia Tena, De Sart, Botaka (73’ Endo), Bezus (88’ Kamada), Boli (84’ Legear), Asamoah, Ceballos, De Norre & Teixeira