Anderlecht verslaat Standard (2-1)

Op de 8ste speeldag van de reguliere competitie kwam Standard de Liège op bezoek in het Astridpark. Anderlecht begon goed aan de kletsnatte wedstrijd maar kon dat niet omzetten in een doelpunt. Gaandeweg kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Vlak voor rust werd Djenepo diep gestuurd en stond de 0-1 op het bord.

Anderlecht wist dus wat hen te doen stond in de tweede helft. Een grote kans volgde snel voor Morioka, maar die twijfelde iets te lang. Het bleef ondertussen opletten voor tegenprikken van de bezoekers. In de 72e minuut kwam dan het moment van Santini: met een heerlijke knal zorgde de Kroaat voor de gelijkmaker. De apotheose volgde uiteindelijk pas in blessuretijd met de winning goal van Sanneh op hoekschop. 2-1!

Doelpunten: 44’ Djenepo (0-1), 72’ Santini (1-1) & 93’ Sanneh (2-1)

RSCA: Didillon, Najar, Sanneh, Milic, Saelemaekers, Makarenko, Trebel, Gerkens (83’ Dimata), Amuzu (64’ Bakkali), Morioka (64’ Saief) & Santini

Standard de Liège: Ochoa, Agbo, Emond, Carcela, Pocognoli, Marin, Djenepo (73’ Cimirot), Lestienne (90’ Goreux), Luyindama, Cavanda & Laifis