Paars-wit 1-0 onderuit bij Spartak Trnava

De eerste Europese uitdaging van het seizoen was de verplaatsing naar Spartak Trnava. Grote kansen bleven uit in de eerste helft die gekenmerkt werd door het fysieke spel van de thuisploeg. De beste kans kwam er voor Dimata die niet kon besluiten op voorzet van Amuzu.

Iets meer dreiging bij het begin van de tweede helft van paars-wit, dat nu richting meegereisde fans mocht voetballen. De 0-0 bleef lang op het scorebord staan, ondanks een bal op de lat van Amuzu en tussendoor ook een goede kopkans voor Bakos. Tot Oravec daar in de 80ste minuut verandering in bracht met een kopbal aan de tweede paal op hoekschop: 1-0 voor de Slovaakse kampioen. Meteen ook de eindstand en niet het resultaat waarvoor we gekomen waren.

De andere wedstrijd in onze groep eindigde op 4-1 voor Dinamo Zagreb, thuis tegen Fenerbahçe. Zondag om 18u komt Standard de Liège op bezoek in het Astridpark.

Doelpunt: 80' Oravec (1-0)

Spartak Trnava: Chudy, Kadlec, Chanturishvili, Grendel, Conka (51' Kulhanek), Godal, Toth, Bakos (87' Janso), Oravec, Rada & Jirka (64' Malecki)

RSCA: Didillon, Vranjes, Sanneh, Milic, Najar (64' Saief), Trebel, Kums, Amuzu, Musona (83' Gerkens), Dimata (83' Makarenko) & Santini