Landry Dimata beslissend met de Belgische beloften

Hoe hebben onze internationals gepresteerd?

Antonio Millic maakte zijn internationale debuut voor Kroatië, hij mocht in de tweede helft invallen in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal. De wedstrijd eindigde op een gelijkspel (1-1). Ook Ivan Santini kreeg speelminuten in de vriendschappelijke interland tegen Portugal, hij mocht het laatste halfuur meevoetballen. In de wedstrijd tegen Spanje voor de UEFA Nations league mocht hij zelfs starten en speelde hij de eerste 70 minuten. Kroatië verloor deze match wel met zware 6-0 cijfers in Spanje

Yevhenii Makarenko is jammer genoeg niet in actie gekomen tijdens de wedstrijden van Oekraïne in de UEFA Nations league. Oekraïne speelde tegen Tsjechië (1-2) en tegen Slowakije (1-0). Verdediger Ognjen Vranjes zat ook op de bank toen zijn land Bosnië en Herzegovina won op verplaatsing tegen Noord-Ierland (1-2).

In de kwalificatiewedstrijden voor de Afrika cup speelden Knowledge Musona en Bubacarr Sanneh beide de volledige wedstrijd voor hun land. Zimbabwe speelde gelijk (1-1) op verplaatsing tegen Congo en Gambia speelde thuis gelijk (1-1) tegen Algerije.

In de categorie U21 speelde Luka Adzic een uur in wedstrijd (2-1) tegen Macedonië en de twintig laatste minuten in het duel (1-2) tegen Rusland. Met deze mooie resultaten worden de Serviërs leider in hun groep met het zicht op Euro 2019.

De U21 van Albanië konden zich niet kwalificeren voor het toernooi. Ze verloren tegen Spanje (3-0) en verloren ook hun vriendschappelijke match tegen Italië (3-1). Onze jonge middenvelder Kristal Abazaj mocht het eerst uur spelen tegen de Spanjaarden en speelde de tweede helft tegen de Italianen.

De beloften van de Rode Duivel zetten een zeer grote stap in de kwalificatie voor de Euro 2019 dankzij hun overwinningen tegen Malta (0-4) en Hongarije (0-3). Ze hebben nu een sterke voorsprong op Zweden (hun eerste achtervolger) die ze zullen ontmoeten op de laatste speeldag van de kwalificaties. Alexis Saelemaekers mocht in de twee matchen telkens invallen in het slot van de wedstrijd, Landry Dimata was daarentegen de Anderlecht speler die zich het meest efficiënt toonde in de duels. Dimata was tweemaal de titularis en vond drie keer de weg naar de netten in 140 minuten.