Onze U16 werden 3de op een toernooi voor U17

Onze U16 namen dit weekend deel aan de Europa Youth Cup, een toernooi voor U17 dat plaats vond in Sankt Wendel in Duitsland. In hun groep eindige paarswit als eerste na een overwinning tegen FC Saarbrücken (3-0 winst) en een gelijkspel tegen Tottenham Hotspurs (0-0). In de halve finale kwamen onze jongeren alweer uit tegen de Engelsen waar ze deze keer jammer genoeg 3-0 van verloren. In de kleine finale voor de derde en vierde plaats kwamen onze U16 uit tegen AZ Alkmaar. Pas na de verlengingen viel het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd, 1-0 voor RSCA ! Onze jongeren kunnen dus tevreden terugkijken op een geslaagd weekend met een 3de plaats in een toernooi met enkel oudere ploegen!

Onze U13 werden dit weekend 2de op het toernooi Top-D Badhoevedorp in Zevenbergen. Na eerste te eindigen in hun poule met AFC Ajax (2-0 winst), Sparta Roterdam (2-1 winst) en Borussia Dortmund (0-1 verlies), moesten onze jonge Ketjes het in de kwartfinale opnemen tegen Bayer Leverkusen (4-1 winst) en in de halve finale opnieuw tegen Sparta Rotterdam (2-1 winst). In de finale kwam RSCA uit tegen AFC Ajax, maar deze keer waren het de jongens uit Amsterdam die aan het langste eind trokken (0-2 verlies). Desondanks een 2de plaats op het toernooi ging de prijs voor beste speler van het toernooi naar onze Rayane Bounida.

Tot slot kwamen ook onze U15 in actie, ze speelden dit weekend thuis hun competitiematch tegen KAA Gent. Onze jongens gingen goed van start met aangenaam voetbal en maakten een 0-1-achterstand met twee doelpunten terug goed. Kort hierna volgde de reactie van de bezoekers die weer tot op gelijke hoogte kwamen. Tien minuten voor het einde maakte paarswit de 3-2 en kwamen ze dus alsnog op voorsprong in een gesloten match. Maar jammer genoeg maakte KAA Gent in de laatste minuten de gelijkmaker (3-3) waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met ieder een punt. We onthouden van deze wedstrijd vooral de talrijke kansen van paarswit, hopelijk gaat de bal de volgende wedstrijd iets vaker tegen de netten.

In youth we trust! Come on young Mauves!