4 op een rij voor Anderlecht!

Vrijdag 17 augustus. RSC Anderlecht ontving op de vierde speeldag van de reguliere competitie Excel Moeskroen. Paars-wit eindigde de partij met een mooie 2-0 overwinning en haalt zo na vier speeldagen een overtuigende 12 op 12!

Coach Hein Vanhaezebrouck voerde enkele wijzigingen door in het basiselftal. Milic kwam terug uit blessure, ook Musona en Amuzu begonnen aan de partij. De eerste kans was voor paars-wit, Saelemaekers bracht de bal voor doel bij Musona, maar werd door Van Durmen afgeblokt. Enkele minuten later stuitte de voorzet van Amuzu ook op de Moeskroense verdediging. Santini zocht de openingstreffer met zijn knappe vrijtrap, maar doelman Werner tikte het leer over doel. Zowel Dimata en Vranjes haalden daarna gevaarlijk uit maar alweer kon Werner tussenkomen. Paars-wit bleef gretig zoeken naar het openingsdoelpunt. Trebel besloot van op de eigen helft te schieten. Zijn prachtige afstandsschot knalde op de deklat. Vervolgens schoot Dimata over. De paars-witte supporters waren al goed in vorm, maar gingen helemaal uit hun dak na deze doelkansen. In minuut 36 werd Dimata neergehaald, de videoref besliste een vrijtrap voor RSCA. Na een resem kansen kon Trebel ditmaal doelman Werner wel verschalken, 1-0! De thuisploeg bracht in de eerste helft mooie combinaties op de mat, en trok met een 1-0 voorsprong naar de kleedkamer.

Bij de start van de tweede helft kreeg Pierrot een grote kans op de gelijkmaker, zijn kopbal werd knap gered door Didillon. Na tien minuten probeerde Musona met een afstandsschot maar Werner bracht redding. In minuut 63 verscheen de 2-0 op het scorebord! Dimata, kon in combinatie met Milic, zijn vijfde competitietreffer binnentrappen. Paars-wit zette even later de tegenaanval in. Dimata bracht de bal tot bij Santini die zijn kans zag om de score verder uit te breiden, maar Werner stopte zijn poging. Tien minuten voor het einde trok scheidsrechter Laforge een rode kaart voor Vranjes na een stevige tackle. Kuzmanovic waagde zijn kans voor de aansluitingstreffer maar Didillon pakte uit met een geweldige save. Invaller Morioka stuurde nadien een slimme voorzet naar Santini, maar de Kroatische spits trapte over doel. Na vier minuten toegevoegde tijd pakte paars-wit met de 2-0 zege zijn vierde overwinning op rij! Op de volgende speeldag staat de topper tegen Club Brugge in het Jan Breydelstadion op het programma.

RSCA : Didillon, Saelemaekers, Vranjes, Milic, Bornauw, Amuzu (82’ Appiah), Makarenko, Trebel, Musona (75’ Morioka), Dimita, Santini (87’ Gerkens)

Mouscron : Werner, Katranis (83’ Kuzmanovic), Olinga, Napoleone, Amallah (88’ Lukovic), Gkalitsios, Pierrot, Vojvoda, Van Durmen, Godeau, Sidi Sambu (76’ Yannis Mbombo)

Goals : 38’ Adrien Trebel (1-0), 63’ Landry Dimata (2-0)